Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Η επίσκεψη Ομπάμα είναι ένα μήνυμα στήριξης

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της χώρας είπε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει τον επιτυχημένο δρόμο της πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής».

«Η Ελλάδα έχει πάψει πλέον να είναι παρίας και πλέον συνιστά έναν από τους κεντρικούς παίκτες στην ευρύτερη γεωπολιτική σκακιέρα», επισήμανε.

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι αυτή «είναι ένα ακόμα μήνυμα-βήμα στήριξης στην προσπάθεια της χώρας αφενός μεν να βγει από την ατραπό της κρίσης και αφετέρου να συνεχίσει να παίζει ένα σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Η προσπάθεια της κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό δεν πρόκειται να σταματήσει «όσο κι αν το επιδιώκει με κραυγές και καταστροφολογία η ΝΔ», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο της ΝΔ είναι άκρως επικίνδυνο όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για την ίδια τη χώρα».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ενδιαφέρεται και μάλιστα το διατρανώνει διαρκώς μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που την υποστηρίζει. Επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης ζητώντας διαρκώς εκλογές. Θέλει η χώρα να σέρνεται ώστε να δικαιωθεί η ΝΔ και να βρει ταυτόχρονα δικαιολογία για να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία να εξαγγέλλει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και διαιώνιση της ανοχής απέναντι στο σύστημα της διαπλοκής» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ΝΔ, ο κ. Τζανακόπουλος.

Συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «αυτό που θέλει η ηγεσία της ΝΔ είναι να ανταλλάξει σκληρές μεταρρυθμίσεις διάλυσης της κοινωνίας με τη ρύθμιση του χρέους που μέχρι πριν από λίγο καιρό το θεωρούσε βιώσιμο».

«Αυτή είναι η στρατηγική της, όμως αποδεικνύεται και από τις χθεσινές εξελίξεις ότι η ρύθμιση του χρέους είναι ένας εφικτός στόχος χωρίς να δοθεί σε αντάλλαγμα η κοινωνική συνοχή, που θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Άλλωστε, ο ίδιος στη ΔΕΘ τόνισε ότι όχι μόνο θα υλοποιήσει πλήρως και εγκαίρως το συμφωνηθέν από τη χώρα πρόγραμμα, αλλά θα το συμπληρώσει με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις και νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη», προσέθεσε.

«Ευτυχώς για την χώρα αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, θα βγάλει τη χώρα από την μέγγενη της επιτροπείας και το 2019 ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει τα πεπραγμένα της, με την καταστροφική πενταετία 2010-2014, την καταστροφική πενταετία της διακυβέρνησης των κομμάτων του παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA