Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Προς τα Εξάρχεια έχει κατευθυνθεί ο μεγαλύτερος όγκος αντιεξουσιαστών για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου με βόμβες μολότοφ από τη μία μεριά και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί από την άλλη.

Ορμητήριο των αντιεξουσιαστών είναι η πλατεία Εξαρχείων όπου περίπου 500 άτομα εξαπολύουν επιθέσεις προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στην οδό Στουρνάρη, έξω από το Πολυτεχνείο, όπου νεαροί επιχείρησαν να πυρπολήσουν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, αλλά η φωτιά σβήστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη. Ενταση δημιουργήθηκε και στην Ομόνοια, όπου σύμφωνα με την αστυνομία βρίσκονται 300 άτομα, ενώ συγκεντρωμένα άτομα υπάρχουν και στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες  από το πρωί βρέθηκαν περίπου 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση στην περιοχή του λόφου του Στρέφη.

Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί  ένταση στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής όπου νεαροί επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να διαλύσουν την πορεία σε εκείνο το σημείο.

Η μαθητική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στις 15:00 στην οποία συμμετείχαν φοιτητές, εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς  ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, εκτός από δύο μικροπεριστατικά.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ολες οι διμοιρίες των ΜΑΤ είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα μέτρα θα ξεπεράσουν τους 5.000.

Θοδωρής Χονδρόγιαννος

Share
Published by
Θοδωρής Χονδρόγιαννος