ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αντι-Τσικνοπέμπτη: Κάθε μη ανθρώπινο ζώο υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί ανθρώπινες «ανάγκες»;

Η ιδέα πως κάθε μη ανθρώπινο ζώο υπάρχει μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί τις ανθρώπινες «ανάγκες» είναι τόσο βαθιά ριζωμένη που κάθε πρακτική, ακόμα και η πιο βίαιη, που προκύπτει από αυτήν είναι κανονικοποιημένη και δεδομένη.

Μέρες όπως η Τσικνοπέμπτη αποτελούν το αποκορύφωμα αυτής της κανονικότητας, δηλαδή της καθημερινής εκμετάλλευσης, του βασανισμού και του σφαγιασμού των ζώων.

Το δολοφονικό αυτό έθιμο, υπερπροωθείται από τις κρεατοβιομηχανίες και τον κάθε μαγαζάτορα που βλέπουν την σφαγή ως αύξηση της κερδοφορίας τους.

Εμείς δεν ψήνουμε. Εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφή εξουσίας και καταπίεσης.

Κόντρα στον σπισισμό, που ιεραρχεί τα ζώα με βάση το είδος, αγνοώντας τις ανάγκες τους και υποβαθμίζοντας τα σε αντικείμενα. Εναντιωνόμαστε σε όλες τις βιομηχανίες παραγωγής θανάτου, σε κάθε κλουβί-κελί, σε κάθε εξουσιαστικό θεσμό και παράδοση.

Κόντρα σε όλη αυτή την αιματοβαμμένη φιέστα εμείς επιλέγουμε να υπάρχουμε με τους δικούς μας όρους, μακριά από κάθε εξουσιαστική και εκμεταλλευτική λογική. 

Η αντισπισιστική πρωτοβουλία Πάτρας συλλογικοποιεί τις ανάγκες και για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε σε βίγκαν ρεφενέ, προβολη & συζήτηση ταινία: Okja, για κάθε ζώο ελευθερία -φωτιά σε όλα τα σφαγεία. Καμία ανοχή στη σφαγή ζώων, τα έθιμά σας στάζουν αίμα. 

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 στις 18.00.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA