ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Όταν τα φώτα αυτού του κόσμου της μόδας σβήνουν»: Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τον Πάολο Ροβέρσι

Στο ντοκιμαντέρ «Il sentimento della luce» που έκανε πρεμιέρα στο Ίδρυμα Σοτσάνι, στο Μιλάνο παρουσία του του ίδιου και της εκδότριας Κάρλα Σοτσάνι προσωπικότητες, όπως ο Τζον Γκαλιάνο, η Ναόμι Κάμπελ και η Μόνικα Μπελούτσι εμφανίζονται και αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες σχετικά με τη συνεργασία με τον φωτογράφο.

«Όταν τα φώτα αυτού του κόσμου της μόδας σβήνουν, ο Πάολο που απομένει είναι ένας πολύ απλός Πάολο. Είναι αυτός σε αυτή την παραλία, αθώος και σαν παιδί» αναφέρει ο θρυλικός φωτογράφος Πάολο Ροβέρσι σε στιγμιότυπο που γυρίστηκε όχι μακριά από τη γενέτειρά του, στην ακτή Μαρίνα στη Ραβέννα της Ιταλίας για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στην καριέρα του.

Μεταξύ άλλων έργων στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται η διάσημη φωτογραφία του Πάολο Ροβέρσι από το 2003 με τη Νατάλια Βοντιάνοβα για το άρωμα Egoïste και τα πορτρέτα της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον.

Γεννημένος το 1947, ο Ροβέρσι μετακόμισε στο Παρίσι τη δεκαετία του ’70 και εργάστηκε στο “Studio Luce” (Στούντιο Φως). Το όνομα του στούντιο αναφέρεται στη γοητεία που ασκεί στον φωτογράφο ο φωτισμός, ο οποίος έχει σφυρηλατήσει το μοναδικό του στυλ που συνδυάζει ρεαλισμό και ψευδαίσθηση και καθορίζει το κινηματογραφικό και ομιχλώδες έργο του.

«Όταν αρχίζει να φωτογραφίζει, νιώθεις απόλυτα ασφαλής. Η σκηνοθεσία του Πάολο είναι ελάχιστη, αλλά… νιώθεις το φως στο πρόσωπό σου, είναι ένα είδος χορού με φωτισμό. Όλα είναι πολύ φυσικά: το φως του Πάολο είναι συγκρατημένο αλλά έντονο» λέει ο σχεδιαστής μόδας Τζον Γκαλιάνο σε μια σκηνή του ντοκιμαντέρ, παραγωγής της Rai Documentari, σε επιμέλεια των Τζουζέπε Ρόλι και Μαρτίνα Προγιέτι και σκηνοθεσία του Ντάριο Μιλιάρντι.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Παρασκευή στο ιταλικό εθνικό τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA