Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ελληνική χαρακτική περνά στο μέλλον μέσα από το παρελθόν της

Η παλιά και η νέα φρουρά της ελληνικής χαρακτικής «συνομιλεί» σε έκθεση από τις 9/11 στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (iset Βαλαωρίτου 9). Σ’ αυτήν την ιδιαίτερη «συνομιλία» συμμετέχουν νέοι καλλιτέχνες από τα δύο εργαστήρια του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με 42 έργα που δημιούργησαν επηρεασμένοι από τα χαρακτικά καλλιτεχνών οι οποίοι εργάστηκαν στην Ελλάδα από το 1920 έως το 1990.

Στην έκθεση «Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος» συμμετέχουν οι Χρήστος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Αδάμης, Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, Βασιλική Αναστασίου, Φώτης Βάρθης, Κωνσταντίνα Γεώργα, Τζίνα Δελλασούδα, Σοφία Λιβανού, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Κατερίνα Πασχαλίδου, Μιλτιάδης Πεταλάς, Μαρία Πολυδώρου, Μαρίνα Προβατίδου, Ιρένε Ραγκουζίνι, Γιάννης Σωτηρίου, Πανταζής Τσέλιος, Θάνος Τσιούσης, Μυρτώ Φερεντίνου, Αναστασία Χαροκόπου, και Αριστέα Χαρωνίτη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου του νέου έτους, και πραγματοποιείται με τη συνεργασία των καθηγητών του Τομέα Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης.

POPAGANDA