Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ο Sting στην επαναλειτουργία του Bataclan

Ο Sting θα είναι ο καλλιτέχνης που θα εγκαινιάσει το Bataclan, τον μουσικό χώρο στο Παρίσι, μια μέρα πριν την επέτειο ενός χρόνου από το περσινό τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε 90 ανθρώπους. 

Ο Βρετανός καλλιτέχνης θα ανέβει στη σκηνή το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου. 

Ο ίδιος δήλωσε: «Θέλω να μνημονεύσω και να τιμήσω όσους έχασαν τη ζωή τους. Να γιορτάσουμε τη ζωή και τη μουσική, τα βασικά στοιχεία που αυτός ο θρυλικός μουσικός χώρος αναπαριστούν»

Ο χώρος είναι κλειστός τον τελευταίο χρόνο, από το βράδυ της επίθεσης των δυο Ισλαμιστών κατά τη διάρκεια της συναυλίας του ροκ συγκροτήματος Eagles of Death Metal τον περασμένο Νοέμβριο. 

Οι τρεις άντρες που ήταν βαριά οπλισμένοι και φορούσαν γιλέκα αυτοκτονίας, ήταν μέλη μια οργανωμένης επίθεσης στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου που στοίχισε τη ζωή σε 130 άτομα.

Ο Sting ανέφερε πως τα έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν στο Life For Paris and 13 Novembre: Fraternite Verite.

Ο ίδιος είχε παίξει στο παρελθόν στο Bataclan, ως μέλος του συγκροτήματος των Police τον Απρίλιο του 1979.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα έγραψε: «Με την επαναλειτουργία του Bataclan, πρέπει να συμφιλιωθούμε με δύο γεγονότα. Πρώτον, να μνημονεύσουμε και να τιμήσουμε όσους έχασαν τη ζωή τους έναν χρόνο πρίν, και δεύτερον να γιορτάσουμε τη μουσική και τη ζωή που ο χώρος εκπροσωπεί. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να τιμήσουμε τη μνήμη και τα πνεύμα όσων σκοτώθηκαν».

Το Bataclan έχει ήδη ανακοινώσει το πρόγραμμα για την περίοδο μετά την μοιραία επέτειο. Ο Peter Doherty θα ανέβει στη σκηνή στις 16 και 17 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν δύο συναυλίες του Youssou N’Dour.

Στην λίστα με τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη σκηνή του Bataclan αυτό το μήνα συμπεριλαμβάνονται οι Marianne Faithfull, Laurent Garnier και Yael Naim.

Πηγή: bbc

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι