Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στον Ισημερινό: Ο σοσιαλιστής Αντρές Αράους και ο αριστερός Γιάκου Πέρες στον 2ο γύρο

Ο σοσιαλιστής Αντρές Αράους, δελφίνος του πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα (2007-2017), θα αναμετρηθεί με τον αριστερό ηγέτη των αυτοχθόνων Γιάκου Πέρες στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στον Ισημερινό την 11η Απριλίου, κατά την πρόβλεψη με βάση τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE, η εκλογική επιτροπή).

Ο 36χρονος Αντρές Αράους, υποψήφιος του συνασπισμού Ένωση για την Ελπίδα (Unión por la Esperanza, UNES), συγκέντρωσε το 31,5% των ψήφων, ενώ ο δικηγόρος Γιάκου Πέρες του κόμματος Πατσακουτίκ το 20,04%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CNE. Ο πρώην τραπεζίτης Γκιγιέρμο Λάσο, ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης Δημιουργώντας Ευκαιρίες (Creando Oportunidades, CREO), φαίνεται πως βρίσκεται αντιμέτωπος με δυσάρεστη έκπληξη, καθώς μένει τρίτος περιοριζόμενος στο 19,97% των ψήφων, τουλάχιστον κατά τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εκλογική επιτροπή.

Ο Αντρές Αράους έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» του και δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος».

«Νικήσαμε! Συντριπτικός θρίαμβος σε όλες τις περιφέρειες της όμορφης χώρας μας. Νικήσαμε με 2 προς 1 τον τραπεζίτη υποψήφιο», ανέφερε ο σοσιαλιστής πολιτικός.

Υποστηρικτές του Αραούζ στο Κίτο. EPA/Jose Jacome

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA