Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Δεν είναι 15μερες διακοπές. Είμαστε σε πόλεμο με εχθρό αόρατο»

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με το οποίο απευθύνθηκε ξανά στους πολίτες για να τους ενημερώσει για το πώς η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού.

Τα πιο χαρακτηριστικά απόσπασματα:

«Είμαστε σε πόλεμο με εχθρό αόρατο, που δεν είναι ανίκητος. Πρώτη μας φροντίδα είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Ο περιορισμός του ιού, η στήριξη των εργαζομένων και η ενίσχυση της Υγείας μας ήταν οι στόχοι μας. Τα νέα δραστικά μας μέτρα θα εξειδικευθούν αύριο. Το Νίμιτς γίνεται κέντρο νοσηλείας και οι 2.000 νοσηλευτές μπαίνουν στο Σύστημα Υγείας. Συνολικά προσφέρονται στο Σύστημα Υγείας 1.900 νέες κλίνες. Εύχομαι να μην τις χρειασθούμε όλες… 

Η Κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δισεκατομμύρια για επιχειρήσεις με χαμηλό τζίρο. Κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην κάνουν απολύσεις, γιατί θα υπάρξουν μέτρα τόνωσης της αγοράς. Επιπλέον, όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται, ενώ νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας.

Ευχαριστώ τους γιατρούς και τα σώματα ασφαλείας. Το μεγαλύτερο όπλο κατά του κορονοϊού είναι η καθημερινή μας στάση. Και αυτή η ευθύνη βαραίνει όλους, ειδικά τους νεότερους. Προσέξτε: Εσείς το πιο πιθανό είναι να νοσήσετε ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα. Όμως, κυκλοφορώντας άσκοπα κυκλοφορείτε και τον ιό. Απειλείτε, έτσι, τους γονείς και τους παππούδες σας. Αλλά κινδυνεύετε και οι ίδιοι. Γιατί αυξάνοντας τους ασθενείς πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία και μπορεί να συμβεί κάτι π.χ. να πέσετε με τη μηχανή σας και δεν θα υπάρχει Εντατική να σας περιθάλψει. Συνεπώς, η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα. Είναι απλά ανευθυνότητα 

Πρώτο μας μέλημα παραμένει να προφυλάξουμε τους ηλικιωμένους μας και τις ευπαθείς ομάδες. Δεν πρέπει να σκεφτομαστε ως υγιείς. Σκεφτείτε σαν να έχετε τον ιό και να πρέπει να μείνετε σπίτι για να μην τον μεταδώσετε.  Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες. Γι’ αυτό και τις απαγορεύουμε. Μένουμε, λοιπόν, σπίτι. Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους. Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί! 

Όλοι μιλούν για συνθήκες πολέμου, αυτό που διανύουμε δεν είναι διακοπές 15ημερών, χρειάζονται μέτρα και η πειθαρχία των πολιτών. Όσα ερείπια και να έχουμε, θα υπάρχουν υγιείς άνθρωποι να τα ξαναχτίσουν.

Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά, όπως και όσοι εγκληματούν διαδίδοντας ψευδείς φήμες.
Από αυτή τη μάχη δεν θα βγούμε αλώβητοι, αλλά πρέπει να βγούμε ισχυρότεροι. Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές»
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το διάγγελμα παρακάτω..
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA