Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έτοιμη η ταινία για τον David Bowie, δείτε το πρώτο κλιπ της… (ΒΙΝΤΕΟ)

Είχε κι αυτή ταινία το δικό της μερίδιο στην ανυπομονήσια για τις πρεμιέρες του 2020. Οι die hard fans του David Bowie (και όχι μόνο) ασφαλώς και θα αψηφούσαν οποιαδήποτε too soon επιφύλαξη για να σπεύσουν στα σινεμά και να παρακολουθήσουν το πρώτο biopic μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου pop icon όλων των εποχών τον Ιανουάριο του 2016.

Λέγεται Stardust, το σκηνοθετεί ο Γκάμπριελ Ρέιντζ (είχε σκηνοθετήσει το docudrama Death of a President που είχε συζητηθεί το 2007) και στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο όμορφος, ταλαντούχος, φρέσκος Τζόνι Φλιν. Η ταινία θα έκανε πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival, το οποίο φυσικά ακυρώθηκε όπως όλα τα πολιτιστικά events σε όλον τον πλανήτη. 

Ασχολείται με την περίοδο «πριν ο David γίνει ο Bowie» κι εστιάζει αρκετά στην σχέση του Μπόουι με τον Ρον Όμπερμαν (τον υποδύεται ο αμερικάνος κωμικός Μαρκ Μάρον), μια θρυλική μορφή της αμερικάνικης δισκογραφίας που άλλωστε τον βοήθησε να τα καταφέρει και στις ΗΠΑ. Αυτό είναι και το βασικό storyline της ταινίας, το πώς ο Bowie κατέκτησε τον κόσμο στο πρώτο μισό των 70s.

Σχετικό είναι και το πρώτο κλιπ της ταινίας που δώθηκε στη δημοσιότητα και μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Ελπίζουμε να τη δούμε γρήγορα σε μια σκοτεινή αίθουσα και να είναι λιγότερο γλυκανάλατη από τα αντίστοιχα φιλμ για τον Φρέντι Μέρκιουρι και τον Έλτον Τζον που κυκλοφόρησαν τις δύο προηγούμενες χρονιές (είναι κάπως πρόβλημα πάντως ότι είναι ένα φιλμ για τον Bowie, χωρίς τα τραγούδια του…)

Παναγιώτης Μένεγος

Share
Published by
Παναγιώτης Μένεγος