Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, να το πούμε απλά, πετσόκοψε χθες τον Ντόναλντ Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ίσως έχετε καταλάβει από τις ειδήσεις που έρχονται αυτήν την περίοδο του κορωνοϊού από τη Νέα Υόρκη ότι τον πλέ0ν επιτελικό ρόλο στη διαχείριση της κατάστασης έχει ο κυβερνήτης της, Άντριου Κουόμο, εκλεγμενος με το Κόμμα των Δημοκρατικών. 

Ο Κουόμο είναι εκείνος που ενημερώνει τους Νεοϋορκέζους που μετράνε μέχρι τώρα πάνω από 13.000 θανάτους, παρά την σχετικά καλή επίδοση των αρχών στο να θέσουν την καμπύλη της έξαρσης του Covid-19 υπό έλεγχο. Παρολ’ αυτά, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και οι δικαιοδοσίες του κυβερνήτη φτάνουν μέχρι του σημείου που χρειάζεται να γίνει η ομοσπονδιακή υπέρβαση από την κεντρική διοίκηση π.χ. στο κομμάτι των τεστ.

Αυτό συζητήθηκε και χθες, στην τακτική ενημέρωση του Κουόμο προς τον Τύπο. Μόνο που τα πράγματα ζεστάθηκαν λίγο παραπάνω, έπαίξαν τον ρόλο τους και κάποια tweets του Πλανητάρχη την ώρα της συνέντευξης Τύπου και ο Κουόμο βγήκε σε full on επίθεση εναντίον του Τραμπ, κατηγορώντας τον για απραξία.

«Έχει πει 11 φορές ότι χρειάζονται περισσότερα τεστ και δεν έχει να κάνει τίποτα», «(…) δεν μπορεί να λέει πώς έκανε ότι μπορούσε, κανένας μας δεν έχει δικαίωμα να το πει αυτό, από την στιγμή που το ζήτημα δεν έχει λήξει», « (…) κι εγώ θα μπορούσα να πω ότι καταφέρα να κάνω την καμπύλη επίπεδη και να παω να δω τη μητέρα μου και να ψαρεύω στις ανοιχτές μαρίνες του Κονέκτικατ, όμως τώρα είναι που χρειαζόμαστε το κάτι παραπάνω», «(…) δεν χρειάζομαι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να μου υπενθυμίσει τι λέει το Σύνταγμα που συντάχθηκε πολύ πριν γεννηθεί, τον χρειάζομαι να βοηθήσει», ήταν μερικές από τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε.

Δείτε το βίντεο…

Σε πιο χαλαρό mode, ο Κουόμο είναι πάντα απολαυστικός όταν μιλάει στην τηλεόραση με τον αδερφό του, anchorman του CNN, Κρις Κουόμο.

Παναγιώτης Μένεγος

Share
Published by
Παναγιώτης Μένεγος