ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ΛΕΞ «γκρέμισε» και το Καυτανζόγλειο [ΒΙΝΤΕΟ]

Το βράδυ της Παρασκευής περισσότεροι από 27.000, νέοι κυρίως σε ηλικία, κατέκλυσαν το Καυτανζόγλειο Στάδιο, παραληρώντας με τους στίχους του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

Χιλιάδες πυρσοί άναψαν με τη εμφάνιση του καλλιτέχνη στη σκηνή και η Θεσσαλονίκη σείστηκε στο σύνθημα “ΛΕΞ όρμα τους”.

O ΛΕΞ ήρθε με το… ΜΕΤΡΟ, όπως ονομάζεται και ο νέος του δίσκος και “προκάλεσε” τη μεγαλύτερη συναυλία που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα, όπως λένε οι “παλιοί” της πόλης, τέτοιος χαμός έχει να γίνει από εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη του ’97, όταν έδωσαν στο λιμάνι την ιστορική τους συναυλία οι U2.

Πριν εμφανιστεί ο καλλιτέχνης, στη σκηνή κλήθηκαν και ανέβηκαν οι απεργοί της Μαλαματίνας, οι οποίοι κατήγγειλαν τις απολύσεις και τις εργασιακές συνθήκες στη μονάδα όπου εργάζονται. Ακολούθησαν γυναίκες που μίλησαν για τους βιασμούς και τα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης σε βάρος γυναικών.

Πυρσοί, καπνογόνα και παλμός δυνατός, σαν τα τραγούδια του καλλιτέχνη, που ξεκίνησε από το συγκρότημα “Αστέρια του Βορρά” έδωσαν απόψε στη Θεσσαλονίκη ένα κλίμα γιορτής.

Η πανελλαδική ζήτηση για τη συναυλία του ΛΕΞ οδήγησε τους ιθύνοντες να ναυλώσουν πούλμαν σε Βορρά και Νότο. Τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr στο στάδιο του Ηρακλή βρέθηκαν και άτομα που θα ταξιδέψουν ακόμη και από την Κύπρο.

“Ούτε ο κόσμος περίμενε τόσο γρήγορη κίνηση για τα εισιτήρια. Έχουν σοκαριστεί με το event, επικρατεί φρενίτιδα. Για να διαπιστώσουμε το μέγεθος, αρκεί να πούμε ότι σε αυτή τη συναυλία εκτός από τις νεαρές ηλικίες, θα παρευρεθούν και άτομα από 45 ετών και πάνω”, ανέφεραν πριν τη συναυλία οι διοργανωτές.

ΠΗΓΗ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA