ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Χάρης Φραγκούλης και η Μαρία Αρζόγλου σε εκρηκτικό love story

Δύο  “καταραμένοι” εραστές, μια “βρόμικη” Αθήνα, μια κακοποιητική, μάτσο κοινωνία όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται, ένα εκρηκτικό δίδυμο. Μα προπάντων, ένα ξεχωριστό love story  είναι η νέα ταινία του Παντελή Παγουλάτου Νέα Ήπειρος, που θα βγει στους κινηματογράφους στις 15 Φεβρουαρίου.

Ο Φάνης (Χάρης Φραγκούλης) ζει με τη Μαρία (Μαρία Αρζόγλου) κάπου κοντά στην Ομόνοια. Διακινεί κλοπιμαία. Η Μαρία κάνει περιστασιακές δουλειές -κυρίως κομπαρσιλίκια. Θεωρεί “καλή ευκαιρία” τη δουλειά που βρίσκει σε ένα escape room, μέσω της Μίνας (Θεοδώρα Τζήμου) -ιδιοκτήτριας κομπαρσάδικου και μάνατζερ εκδιδόμενων κοριτσιών. Εκεί την πολιορκεί ο ιδιοκτήτης του escape, ο Άρης (Όθωνας Μεταξάς). Η Μίνα, έχοντας ψύχωση με τον Φάνη, του προτείνει συνεργασία για να σώσει το γραφείο της από χρεοκοπία. Ο Φάνης ανταποκρίνεται. Σκαρφίζεται μάλιστα την ιδέα παραγωγής πορνοταινιών, στις οποίες θα πρωταγωνιστεί ο ίδιος, με κορίτσια που ψαρεύει απ’ το instagram. Με συνεργό έναν πιτσιρικά κολλητό του, τον Λουκά (Νίκος Αντωνακόπουλος), βάζει μπρος το σχέδιο. Τα δίνει όλα, όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα υπολογίζει…

Ο Παντελής Παγουλάτος (Ιωάννα σ’ αγαπώ, Όνειρα γλυκά), στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, χάρισε έναν αξέχαστο (και ιδιαιτέρως τολμηρό) ρόλο στον Χάρη Φραγκούλη που θα συζητηθεί. Στο πλευρό του, η νεαρή και πανέμορφη Μαρία Αρζόγλου, που συνεργάζεται  και στο θέατρο με τον ηθοποιό (Ομάδα Kursk).

Το βασικό καστ συμπληρώνουν δύο ηθοποιοί, οι οποίοι ενσαρκώνουν τα “τρίτα” πρόσωπα που διεκδικούν τους δύο εραστές: η Θεοδώρα Τζήμου στον ρόλο μιας αινιγματικής και αδίστακτης γυναίκας και ο αγαπητός Όθωνας Μεταξάς,  ο οποίος, εκτός από συν-σεναριογράφος, ερμηνεύει και το τραγούδι της ταινίας που συνέθεσε ο Κ. Βήτα.

Η ταινία θα προβάλλεται με υπότιτλους SDH για K/κωφούς και βαρήκοους-ες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ο Παντελής Παγουλάτος γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Σπούδασε ελληνική Φιλολογία στην Αθήνα και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου. Παράλληλα, παρακολούθησε ένα διετές πειραματικό τμήμα σκηνοθεσίας στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου υπό την επίβλεψη του Τάσου Λιγνάδη. Δούλεψε στο θέατρο ως βοηθός του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Επίσης, εργάστηκε σε πολλές ταινίες μικρού μήκους. Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί ως casting director στην CL productions και στην On Noir productions (σε κινηματογραφικές ταινίες και σήριαλ).   

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA