ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Fired Up Athens: Συνάντηση «κορυφής» από κεραμίστες δημιουργούς στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το Fired Up Athens αποτελεί μία συνάντηση από κεραμίστες δημιουργούς και έχει σκοπό να καθιερωθεί ως ένα σταθερό ραντεβού ανάμεσα σε κοινό και καλλιτέχνες.

Περισσότεροι από 60 κεραμίστες θα συναντηθούν, 26-27 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως και τις 21:00 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης εκθέτοντας και διαθέτοντας επιλεγμένα κομμάτια από όλα όσα δημιουργούν.

Η Μελίνα Ξενάκη, ενεργή κεραμίστρια και καλλιτέχνης, μετά την επιστροφή της στην Αθήνα είχε την ανάγκη να έρθει σε επαφή τόσο με το κοινό όσο και με άλλους κεραμίστες ενώ ταυτόχρονα να φέρει μπροστά δημιουργούς που συνήθως τους βρίσκει κανείς χωμένους στα εργαστήριά τους ανάμεσα σε τροχούς, φούρνους, χρώματα, πινέλα, εργαλεία.

Με αφορμή την ανάγκη της αυτή, δημιούργησε το Fired Up Athens.

Στο πρώτο Fired Up που θα γίνει στην Αθήνα, οι καλλιτέχνες μπορούν να εκθέσουν τα έργα τους χωρίς μεσάζοντα, να μιλήσουν απευθείας με το κοινό για αυτά. Σε αγορές του εξωτερικού τέτοιες συναντήσεις είναι ζωτικής σημασίας για τους δημιουργούς μιας και ταξιδεύουν, διαθέτοντας τη δουλειά τους, όλο τον χρόνο. Έτσι, διαμορφώνουν ένα κοινό που αγαπάει τα χειροποίητα αντικείμενα και επιλέγει να γεμίσει το σπίτι του και τη ζωή του με αυτά είτε διακοσμητικά είτε χρηστικά είτε και τα δύο. Ένα κοινό που θέλει
να γνωρίσει ποιος είναι ο δημιουργός, ποια είναι η ιστορία πίσω από το κάθε αντικείμενο ενώ παράλληλα έχει αγαπημένους καλλιτέχνες, συλλέγει τη δουλειά τους και τη βλέπει να εξελίσσεται μέσα στα χρόνια.

Έτσι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, θα συναντήσουμε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης μία σειρά από καλλιτέχνες με αγάπη στο ίδιο υλικό, για να δούμε πόσο διαφορετικά το αντιμετωπίζουν, το διαμορφώνουν, το εκθέτουν, το πωλούν, να δούμε τα έργα τους, να ρωτήσουμε για τις τεχνικές τους, την έμπνευσή τους, να κλείσουμε ραντεβού για να ανακαλύψουμε τα εργαστήριά τους και φυσικά, να
δώσουμε τη δική μας προσωπική παραγγελία.

26 – 27 Νοεμβρίου | 11.00 – 21.00 Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλες/-ους.

Η ομάδα του Impact Hub Athens.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA