ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαίνια για την ομαδική έκθεση «Cornucopia» στο Kyan Athens

Οκτώ καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες μας προσκαλούν στην ομαδική έκθεση «Cornucopia», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Απριλίου, 19.00-22.00 στον χώρο του Kyan Athens.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το «Κέρας της Αμάλθειας» (στα λατινικά cornu copiae), αποτελούσε σύμβολο της αφθονίας των αγαθών. Η έκθεση «Cornucopia», εμπνευσμένη σε μεγάλο βαθμό από τις ολοένα και πιο επισφαλείς συνθήκες εργασίας για εικαστικούς και επαγγελματίες της τέχνης στην Ελλάδα, επιδιώκει να σχολιάσει τη συνεχή ζήτηση και κατανάλωση δημιουργικών προϊόντων, τη στιγμή που τα ίδια τα υποκείμενα που ασχολούνται με τις τέχνες δεν μπορούν να συντηρηθούν οικονομικά. 

Οι οκτώ καλλιτέχνες/ιδες που συμμετέχουν στην έκθεση, αναστοχάζονται πάνω στην ίδια τους τη θέση εντός μιας κοινωνίας του θεάματος, παρουσιάζοντας δημιουργικές ερμηνείες μιας βιωμένης εμπειρίας στον χώρο των τεχνών. 

Διατηρώντας το δικό του στυλ, μέσο και ύφος, το κάθε άτομο επιλέγει να προσεγγίσει το θέμα με συμβολικό, αιχμηρό ή και παιχνιδιάρικο τρόπο, επιδιώκοντας κατ’ επέκταση να επαναδιαπραγματευτεί την ταυτότητά του σε μια εποχή επίπλαστης ευμάρειας.

Επιμέλεια@elli_leventaki

Καλλιτέχνες/ιδες: 

@vasil_galanis @markelloskolofotias @a.pavlou.b @tampakis.dimitris @dim_kontodimos @kleopatra.tsali @futuremythproject @kostis_k

Με την υποστήριξη της Κυβέλης Ζώη

Γραφιστική επιμέλεια: Λήδα Κουτρομάνου

Διάρκεια έκθεσης: 28.04 – 27.05.2023
Ώρες επίσκεψης: Πέμπτη-Σάββατο 14.00-19.00

https://www.kyanathens.com/exhibitions/cornucopia 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA