Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Britney Spears: «Φοβάται τον πατέρα της» και ζητά να σταματήσει να ελέγχει τη ζωή της

Η υπόθεση αφορά τα εκατομμύρια της περιουσίας της αλλά και πτυχές της προσωπικής της ζωής. Ο Τζέιμι Σπίαρς έχει προσωρινά υποχωρήσει από την διαχείριση του δεύτερου σκέλους, από τον Σεπτέμβριο του 2019, εξαιτίας προβλημάτων υγείας αλλά εξακολουθεί να ελέγχει τα οικονομικά της τραγουδίστριας.

Ο Τζέιμι Σπίαρς διαχειρίζεται την περιουσία της κόρης του, η οποία εκτιμάται στα 51,9 εκατομμύρια ευρώ, σε συνεργασία με το τραστ Bessemer, που ορίστηκε τον Φεβρουάριο συνυπεύθυνο κατόπιν αιτήματος της Σπίαρς. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε απορριφθεί πάντως αίτημα της για την καθολική απομάκρυνση του πατέρα της.

Παλιότερα, ο συνήγορος υπεράσπισης είχε πει στο δικαστήριο πως η Σπίαρς φοβάται τον πατέρα της και δεν θα επέστρεφε στην επαγγελματική της καριέρα όσο εκείνος παρέμενε υπεύθυνος για τις προσωπικές υποθέσεις της.

Από την άλλη πλευρά, η δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς, Βίβιαν Θορίν, έστρεψε τα βέλη της στη δημοσιογραφική κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας, με φόντο το κίνημα #FreeBritney (Ελευθερία στη Μπρίτνεϊ) που εμφανίζει την τραγουδίστρια «αιχμάλωτη» μίας κατάστασης που δεν έχει επιλέξει.

«Αντιλαμβάνομαι πως κάθε ιστορία χρειάζεται έναν κακό, αλλά οι άνθρωποι έχουν τόσο πολύ λάθος σε αυτή την περίπτωση», ισχυρίστηκε η Θορίν. «Αυτή είναι μία ιστορία ενός υπερβολικά πιστού και αφοσιωμένου πατέρα που αγαπά την κόρη του και την έσωσε από μία απειλητική για τη ζωή της κατάσταση. Κάποιοι την έβλαπταν και την εκμεταλλεύονταν. Ο Τζέιμι της έσωσε τη ζωή».

Σύμφωνα με τον Guardian, τα τελευταία έγγραφα που υποβλήθηκαν από τον Ingham επιβεβαιώνουν την δήλωση της Θορίν, πως η Σπίαρς διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει τον τερματισμό αυτής της ιδιότυπης κατάστασης διαχείρισης. Προς το παρόν όμως, η τραγουδίστρια δεν έχει κάνει αίτηση για τον ολοκληρωτικό τερματισμό, παρά μόνο για την απομάκρυνση του πατέρα της από την διαχείριση.

Οι ακροάσεις και το πρόσφατο ντοκιμαντέρ “Framing Britney Spears” (Παγιδεύοντας/ενοχοποιώντας την Μπρίτνεϊ Σπίαρς) έχουν φέρει στο προσκήνιο το καθεστώς διαχείρισης των υποθέσεων ατόμων με «φυσικούς ή πνευματικούς περιορισμούς». Αυτόν τον μήνα, μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου (ο Matt Gaetz και ο Jim Jordan) ζήτησαν από τη Βουλή των αντιπροσώπων να συζητήσει το ζήτημα της ισχύος τέτοιων διακανονισμών.

«Αν μία διαχείριση διατήρησης μπορεί να στερήσει την ελευθερία βούλησης από μια γυναίκα που βρίσκεται στην ακμή του βίου της και είναι μία από τις πιο δυνατές ποπ σταρ στον κόσμο, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει σε ανθρώπους που είναι λιγότερο δυνατοί» έγραψαν στον πρόεδρο της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων Jerry Nadler.

Την περασμένη Τετάρτη, ο δικηγόρος της Σπίαρς, Samuel D Ingham III, ενημέρωσε δικαστήριο του Λος Άντζελες πως η διάσημη εντολέας του επιθυμεί την μονιμοποίηση της προσωρινής διαχειρίστριας Τζόντι Μοντγκόμερι στη θέση του Τζέιμι Σπίαρς. Ο ρόλος της Μοντγκόμερι σε ό,τι αφορά την υγεία της Σπίαρς και την ασφάλειά της, της δίνει τον έλεγχο να «περιορίζει και να αποκόπτει» επισκέπτες, να διατηρεί φροντιστές και φρουρούς και να διεκδικεί περιοριστικούς όρους για υποθέσεις αστικού δικαίου εκ μέρους της ποπ τραγουδίστριας.

Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της Σπίαρς θα συνεχιστεί τον Απρίλιο.

#FreeBritney

Στη δημοσιότητα έδωσαν δική τους ερμηνεία του «Toxic» της Britney Spears o Robert Fripp των King Crimson και η τραγουδίστρια-ηθοποιός Toyah Wilcox, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στο κίνημα #FreeBritney για τον αγώνα της νεαρής τραγουδίστριας να ανατραπεί το καθεστώς κηδεμονίας της από τον πατέρα της που έχουν επιβάλει τα δικαστήρια.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA