Categories: ΤΕΧΝΕΣ

Τρία Must See για τις επόμενες μέρες

Παύλος Παυλίδης Τρίο

ΜΟΥΣΙΚΗ // Online Streaming – Κυριακή 28 Μαρτίου, 21:00

Το STAGES A/LIVE εκπέμπει και πάλι από τη Θεσσαλονίκη και τη σκηνή του Principal Club Theater, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, με μια συναυλία κινηματογραφημένη από τον Χρήστο Σαρρή. Ο Παύλος Παυλίδης επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες χαράζει με τους δικούς του όρους μια ανήσυχη, ιδιοσυγκρασιακή πορεία, με κάθε προηγούμενο της βήμα να οδηγεί με τόλμη στο επόμενο. Όπως τώρα που στράφηκε στον Φώτη Σιώτα, έναν σπουδαίο –αβανγκάρντ, και όχι μόνο– βιολιστή και παλιό του γνώριμο από τη Θεσσαλονίκη και στον μπασίστα Δημήτρη Τσεκούρα. Κιθάρα, βιολί, λούπες και μπάσο στην υπηρεσία ενός τρίο που πειραματίζεται πάνω στην πρώτη ύλη της πολύπλευρης δουλειάς του Παυλίδη μέχρι τώρα, με τα κλασικά του τραγούδια να αποκτούν νέα δυναμική, και σε ορισμένες περιπτώσεις να χτίζονται ξανά εκ του μηδενός, χωρίς να αποδομείται η κεντρική ιδέα της τραγουδοποιίας του.

Info: YouTube Channel Ιδρύματος Ωνάση

Human Behaviour

ΧΟΡΟΣ // On Demand Streaming – Από 24 Μαρτίου έως 31 Δεκεμβρίου

Lieder ohne Worte – Human Behaviour (Φωτό: Ανδρέας Σιμόπουλος)

Τρεις καταξιωμένοι χορογράφοι ενώνουν τις φωνές τους για ένα μοναδικό χορευτικό υπερθέαμα. Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην πρώτη του παραγωγή για την Εναλλακτική Σκηνή παρουσιάζει το τρίπτυχο σύγχρονου χορού με τίτλο Human Βehaviour στην GNO TV. Ο Γιάννης Μανταφούνης χορογραφεί το Point of No Return σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη, η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί το Plan B σε μουσική Δήμητρας Τρυπάνη και ο διευθυντής Μπαλέτου Κωνσταντίνος Ρήγος το Lieder ohne Worte σε μουσική Δημήτρη Τερζάκη. Η παραγωγή και η δημιουργία της GNO TV υλοποιούνται με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι χορογραφίες μετεωρίζονται μεταξύ κλασικής και σύγχρονης τεχνοτροπίας, δίνοντας την ευκαιρία στους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ να πειραματιστούν σε νέες φόρμες και σε μικρότερη κλίμακα, ενώ η μουσική των Γιώργου Κουμεντάκη, Δήμητρας Τρυπάνη και Δημήτρη Τερζάκη ερμηνεύεται ζωντανά από διακεκριμένους μουσικούς.

Info: nationalopera.gr/gnotv

Σωκράτης Σινόπουλος Quartet: Metamodal

ΜΟΥΣΙΚΗ // On Demand Streaming – Από 25 Μαρτίου έως 2 Απριλίου

Σωκράτης Σινόπουλος Quartet (Φωτό: Τρύφων Τσατσαρός)

Ο αρχέγονος ήχος της λύρας συναντά την jazz και τη σύγχρονη μουσική. Νέες συνθέσεις για λύρα και piano trio εμπνευσμένες από τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις, παρουσιάζει το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου από τη σκηνή του Half Note. Ο συνδυασμός της λύρας με το piano trio, οι εμφανείς επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική αλλά και η ποικιλομορφία αυτοσχεδιασμών που βασίζονται τόσο στη τζαζ όσο και τη σύγχρονη μουσική, συνθέτουν τον ιδιαίτερο ακουστικό χαρακτήρα του κουαρτέτου. Παίζουν οι μουσικοί: Σωκράτης Σινόπουλος, λύρα, Γιάννης Κυριμκυρίδης, πιάνο, Δημήτρης Τσεκούρας, μπάσο, Δημήτρης Εμμανουήλ, τύμπανα.

Info: viva.gr

POPAGANDA