Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Bazaar και μουσική βραδιά από το Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο “Αγ.Ανάργυροι”

Το Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο Νοητικά Υστερούντων Ατόμων διοργανώνει δύο εκδηλώσεις αγάπης

Μουσική Βραδιά Πιάνου την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 21:00 

Στο Μερόπειο Ίδρυμα (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45) στον πεζόδρομο πίσω από την Ακρόπολη και απέναντι από το Ηρώδειο θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με την κ. Βάλια Πλαΐνη στο πιάνο και την κ. Ελένη Κοκκίδη στο τραγούδι. Η εκδήλωση πραγματοποιείται αφιλοκερδώς εκ μέρους των δύο καλλιτεχνών για την υποστήριξη του Οικοτροφείου μας.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 25€ και συμπεριλαμβάνει φαγητό, κρασί, μουσική. Το ίδιο βράδυ θα διατεθούν λαχνοί και θα δοθούν δώρα.

BAZAAR στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου 

Σάββατο 21, Κυριακή 22 (ώρα 11:00 – 20:00) και Δευτέρα 23 (ώρα 11:00 – 18:00) Νοεμβρίου 2015 διοργανώνουμε Bazaar στο Μερόπειο Ίδρυμα (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45) με πολλά δώρα, σας περιμένουμε όλους εκεί!

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Σύλλογός Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων “Οι Άγιοι Ανάργυροι”. Ο Σύλλογος ξεκίνησε το 1983 από ένα πυρήνα 38 οικογενειών νοητικά υστερούντων ατόμων. Μας ένωσε η κοινή αγωνία για το μέλλον των παιδιών. Σε τι χώρο θα ζήσουν, ποιος θα τα φροντίσει όταν δε θα είμαστε πια κοντά τους, τι έλεγχο θα μπορούσαμε να έχουμε στους όρους ζωής τους ;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα μας όπλισαν στην πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε το δικό μας Οικοτροφείο, όπου τα παιδιά μας θα έβρισκαν μόνιμη στέγη, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας και φροντίδας, σε ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο περιβάλλον.

Έπειτα από πολλές, σκληρές και επίμονες προσπάθειες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το στόχο μας.

Το Οικοτροφείο μας εγκαινίασε τη λειτουργία του την 1η Σεπτέμβρη του 1997.

Σήμερα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” μετέχουν 52 οικογένειες για τον αντίστοιχο αριθμό περιθαλπομένων ατόμων. Η άδεια λειτουργίας προσδιορίζει το οίκημα σαν στέγη για 52 ΑΜΕΑ, με δείκτη νοημοσύνης (IQ) χαμηλότερο του 30%. Στο Καταστατικό αναφέρεται ρητά ότι ο Σύλλογος μας έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με μόνη επιδίωξη το όφελος των προστατευομένων μελών του.

Η κρίση

Το οικοτροφείο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ασυλικής Μορφής, Κλειστής Περίθαλψης και οι οικονομικές ανάγκες του καλύπτονται αποκλειστικά από τα νοσήλια των παιδιών, δηλαδή τα χρήματα που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Λόγω της εδώ και χρόνια αδυναμίας του ΕΟΠΠΥ να καταβάλει τα νοσήλια των οικότροφων το Οικοτροφείο αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα του και απειλείται με κλείσιμο.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να βρεθείτε στο πλευρό μας κατά τις εκδηλώσεις που αυτές τις ημέρες διοργανώνονται για να καταφέρουμε να  κρατήσουμε το σπίτι αυτών των παιδιών ζωντανό!

www.ag-anargyroi.gr/
www.facebook.com/OI-AGIOI-ANARGYROI-137883014434/

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή