Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτή είναι η πιο ερωτική ατάκα του σινεμά

Αν ετοιμάζεσαι να εκφράσεις ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου συναισθήματα αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης προς τον/την μονάκριβο/η σύντροφό σου, τότε οφείλεις να ξεκινήσεις πρόβες για το ακόλουθο απόσπασμα από το βιβλίο της Τζέιν Όστεν, «Λογική και Ευαισθησία»«Η καρδιά μου είναι και θα παραμείνει για πάντα δική σου».

Αυτή η αποστροφή, την οποία πρόφερε ο Έντουαρντ Φέραρς προς την Έλινορ Ντάσγουντ, στην κινημαγραφική απόδοση του κλασικού αριστουργήματος της Όστεν, ψηφίσθηκε από τους τηλεθεατές του Dramma ως η πιο ρομαντική φράση στην ιστορία της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Το σενάριο της ταινίας, που απέσπασε και Όσκαρ, έγραψε η Έμα Τόμσον, ενώ η σκηνοθεσία έγινε από τον Ανγκ Λι. Το quote από την ταινία έλαβε το 16% των προτιμήσεων, χάρη στις 2.000 γυναίκες που το ψήφισαν.

Στη δεύτερη θέση -με το 14%- ακολούθησε η αποκάλυψη από την Baby (Τζένιφερ Γκρέι) των πραγματικών της συναισθημάτων για τον Τζόνι (Πάτρικ Σουέιζι) στην ταινία Dirty Dancing. «Είμαι φοβισμένη για αυτά που είδα, είμαι φοβισμένη για αυτά που έκανα, για αυτό που είμαι. Όμως πιο πολύ φοβάμαι να βγω έξω από αυτό το δωμάτιο και να μην νιώσω ποτέ ξανά όπως ένιωσα όταν βρέθηκα δίπλα σου».

Η τρίτη θέση ανήκει στον Τιτανικό, όταν ο Τζακ λέει στην Ρόουζ «υποσχέσου μου ότι θα επιβιώσεις», λίγο πριν πεθάνει στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού Ωκεανου. Πέντε λέξεις γεμάτες αγάπη που κέρδισαν το 11% των προτιμήσεων. Το ίδιο ποσοστό συγκέντρωσε και το αγαπημένο φινάλε από την ταινία When Harry Met Sally: «Όταν συνειδητοποιείς ότι θέλεις να περάσεις με κάποιον το υπόλοιπο της ζωής σου, θέλεις το υπόλοιπο της ζωής σου να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε ο Μπίλι Κρίσταλ στην Μεγκ Ράιαν την παραμονή Πρωτοχρονιάς και έλιωσε ο κόσμος.

Στην πέμπτη θέση με 10% ακολουθεί η αποστροφή «Από ό,τι και αν είναι φτιαγμένες οι ψυχες μας, η δική του και η δική μου είναι το ίδιο», από την ταινία Wuthering Heights.

Στις επόμενες θέσεις του διαγωνισμού ακολούθησαν η Τζούλια Ρόμπερτς να λέει στον Χαγκ Γκραντ ότι είναι «απλώς ένα κορίτσι που στέκεται μπροστά σε ένα αγόρι και του ζητά να την αγαπήσει», καθώς και ο Κόλιν Φερθ που, υποδυόμενος τον κ. Ντάρσι, λέει στην Τζένιφερ Έιλ, στο ρόλο της Ελίζαμπεθ Μπένετ, «πόσο παθιασμένα την θαυμάζει και την αγαπά».

POPAGANDA