Categories: TECHNEWS

Apple event: Παρουσιάστηκαν τα iphone6S, Ipad Pro, Apple TV 4ης γενιάς και Apple Pencil

iPhone 6S και iPhone 6S Plus παρουσιάστηκαν σήμερα (Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου), ένα χρόνο ακριβώς μετά από την παρουσίαση των προηγούμενων μοντέλων (iPhone 6 / Plus). Μέσα σε αυτό το έτος η Apple βελτίωσε σε σημαντικά σημεία τις συσκευές, διατηρώντας την ίδια σχεδιαστική γραμμή.

Το iPad Pro, το νέο μεγαθήριο της σειράς των iPad με την χορταστική οθόνη των 12.9 ιντσών, αποκαλύφθηκε επίσημα από την Apple, βάζοντας τέλος σε μια παραφιλολογία ετών.

Η Apple λανσάρει το iPad Pro όχι ως ένα υπερμέγεθες iPad αλλά ως μία νέα συσκευή μεκαινοτόμες λειτουργίες που το κατατάσσουν σε ένα άλλο επίπεδο σε σχέση με την υπόλοιπη σειρά iPad.

Η οθόνη των 12.9 ιντσών διαθέτει ανάλυση 2732 x 2048 pixels αγγίζοντας τα 5.6 εκατομμύρια pixels, περισσότερα και από αυτά του Retina MacBook Pro!

Ο επεξεργαστής 3ης γενιάς 64-bit A9X με τρομερά βελτιωμένες δυνατότητες σε σχέση με τον A8 πλέον ανταγωνίζεται και ξεπερνάει σε πολλές περιπτώσεις τις επιδόσεις των desktop PCs!

Το iPad Pro διαθέτει 4 στερεοφωνικά ηχεία (2 στην επάνω πλευρά και 2 στην κάτω πλευρά της συσκευής) και ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ήχου που μεταβάλει τις παραγόμενες συχνότητες ανάλογα με το πως το κρατάει ο χρήστης. Η αυτονομία του iPad Pro αγγίζει τις 10 ώρες.

Το πάχος του iPad Pro είναι 6.9mm, μόλις 0,8mm παχύτερο από το iPad Air 2 (6.1mm), ενώ το βάρος του είναι μόλις 0.71 γραμμάρια!

Παράλληλα με το iPad Pro η Apple ανακοίνωσε και μία νέα σειρά αξεσουάρ που πλαισιώνουν και απογειώνουν την παραγωγικότητα του νέου tablet:

Ένα Bluetooth Stylus με την ονομασία Apple Pencil ($99) το οποίο διαθέτει ενσωματωμένους σένσορες για να αντιλαβάνεται την διαφορά μεταξύ πίεσης, αφής αλλά γωνίας επαφής με την οθόνη.

Ένα iPad Pro Keyboard με την ονομασία Smart Keyboard ($169) που είναι ενσωματωμένο μέσα σε μία νέα θήκη προστασίας για το iPad Pro και τροφοδοτείται από τον νέο κονέκτορα που βρίσκεται στα πλάγια της συσκευής.

Τα διαθέσιμα χρώματα του iPad Pro ακολουθούν τις χρωματικές επιλογές του iPhone 6: Gold, Silver και Space Grey.

Οι διαθέσιμες χωρητικότητες του iPad Pro θα ξεκινήσουν από τα 32GB με τιμή τα $799 για την έκδοση WiFi, $949 για την έκδοση των 128GB (WiFi) ενώ η έκδοση των 128GB WiFi + LTE κοστίζει $1079

Τόσο το iPad Pro όσο και τo Smart Keyboard και το Apple Pencil θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τον Νοέμβριο.

Ξεκινά ο «πόλεμος» με τις κονσόλες

Το πολυαναμενόμενο Apple TV 4ης γενιάς παρουσιάστηκε επίσης με σωρεία νέων τεχνολογιών και χαρακτηριστικών που το διαφοροποιούν σε τεράστιο βαθμό από τα προγενέστερα μοντέλα Apple TV 3ης και 2ης γενιάς.

Η ολική μεταμόρφωση του Apple TV 4 ξεκινάει από το νέο του λειτουργικό σύστημα (tvOS) το οποίο αποτελεί εξέλιξη του iOS και έχει γραφτεί από την αρχή με σκοπό να αποτελέσει μια πλατφόρμα οικιακής ψυχαγωγίας. Η «ψυχή» της πλατφόρμας είναι φυσικά το καλώς-το-και-ας-άργησε-μερικά-χρόνια App store, που ανοίγει νέους ορίζοντες στην χρήση της συσκευής με την δυνατότητα εγκατάστασης apps & games!

Η Apple έχει φροντίσει για την απροβλημάτιστη σύνδεση παιχνιδιών και εφαρμογών μεταξύ iOS (iPhone, iPad και iPod touch) και tvOS και τα πρώτα παιχνίδια και εφαρμογές που παρουσιάστηκαν ήδη είναι Universal με Cloud σύστημα αποθήκευσης της προόδου.

Το νέο τηλεχειριστήριο της συσκευής διαθέτει δύο φυσικά κουμπιά αλλά και touchpad παρόμοιο με το trackpad που συναντά κανείς στους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας. Επιπλέον, διαθέτει δυνατότητα χειρισμού μέσω κινήσεων, όπως στην παιχνιδοκονσόλα Wii της Nintendo.

Το νέο ασύρματο χειριστήριο χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth 4.0, έχει αυτονομία 3 μηνών και η φόρτιση της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας του πραγματοποιείται μέσω του γνωστού μας Lightning connector.

Όσον αφορά το User Interface, αυτό έχει υποστεί σαρωτικές αλλαγές με κυριότερη την ολική ενσωμάτωση της ψηφιακής βοηθού Siri. Οι ομιλούντες την Αγγλική γλώσσα ή όποια άλλη γλώσσα κατανοεί το Siri*  -όχι η Ελληνική δεν είναι μία από αυτές δυστυχώς, τουλάχιστον όχι ακόμη- θα μπορούν πλέον να δίνουν φωνητικές εντολές απευθείας στο Apple TV.

Επίσης μέσω του Siri ο χρήστης μπορεί να ρωτήσει για πληροφορίες όπως σκορ από ματς, θερμοκρασίες (καιρό) κτλ. ενώ παρακολουθεί κάποιο show ή ταινία και να λάβει άμεση απάντηση:

Το νέο Apple TV 4 θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Οκτωβρίου με τιμή που ξεκινάει από τα $149 για το μοντέλο των 32GB και φτάνει τα $199 για το μοντέλο των 64GB.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση στην ιστοσελίδα της iphone hellas.

Θοδωρής Χονδρόγιαννος

Share
Published by
Θοδωρής Χονδρόγιαννος