Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται τη Δευτέρα στα νότια. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και στα δυτικά αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 09 βαθμούς κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς κελσίου.

Σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρα ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα νότια.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 ενισχυόμενοι το βράδυ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου