Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ποια χώρα έχει τις περισσότερες γυναίκες;

Ποια χώρα έχει τους περισσότερες άντρες και ποια τις περισσότερες γυναίκες; Αν αναρωτιέστε η United Nations Population Division έχει την απάντηση! Τα στοιχεία της United Nations Population Division για το 2015 δείχνουν την αναλογία των αντρών ανά 100 γυναίκες. 

Οι μετρήσεις αυτές καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό είτε από συγκρούσεις, είτε από μια γενικότερη ανισορροπία μεταξύ των φύλων. Για παράδειγμα η Ρωσία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε τις περισσότερες απώλειες και από τότε προσπαθούσε να ανακάμψει – το 1950 η αναλογία ήταν 76,6 άντρες ανά 100 γυναίκες.Αριθμός ο οποίος αυξανόταν μέχρι το 1995, πριν πάρει πάλι φθίνουσα πορεία – η αναλογία σήμερα είναι 86,6 άντρες ανά 100 γυναίκες.

Στη Λιθουανία από την άλλη η μικρή αναλογία αντρών οφείλεται στο μεγάλο ποσοστό αντρικής θνησιμότητας. Τα υψηλά ποσοστά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κατάρ από την άλλη οφείλονται στα υψηλά ποσοστά μετανάστευσης των αντρών εργατών. Ενώ, στην Κίνα επηρεάζει η νομοθεσία για το ένα παιδί ανά οικογένεια και μια πολιτισμική κλίση που φαίνεται να υπάρχει προς τα αγόρια. 

Πηγή: Independent

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι