Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας που σκοτώνεται από μετεωρίτη

Ο πρώτος άνθρωπος που σκοτώθηκε από πτώση μετεωρίτη ήταν Ινδός, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ινδίας.

Πρόκειται για έναν οδηγό λεωφορείου, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και είναι γνωστός με το όνομα Kamaraj. Ο άτυχος Ινδός έχασε τη ζωή του την 6η Φεβρουαρίου, όταν ένας μετεωρίτης έπεσε δίπλα του, την ώρα που ήταν στο campus του Bharathidasan Engineering College της πόλης Νατραμπάλι, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New Indian Express, ο Kamaraj τραυματίστηκε σοβαρά από τα θραύσματα που εκτινάχθηκαν μετά την βίαιη πρόσκρουση του μετεωρίτη στο έδαφος. Εξέπνευσε κατά τη διακομηδή του στο νοσοκομείο.

Η πτώση του μετεωρίτη προκάλεσε ζημιές στα παράθυρα των γύρω κατοικιών και αυτοκινήτων. Η αστυνομία αρχικά απέδωσε τις καταστροφές σε πιθανή ενεργοποίηση εκρηκτικής ύλης που είχε παραμείνει στο πανεπιστήμιο από την εποχή κατασκευής του. Αργότερα, ωστόσο, οι αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν ότι οι ζημιές προήλθαν από τον μετεωρίτη.

Από την πτώση του τελευταίου τραυματίστηκε άλλος ένας οδηγός λεωφορείου, ενώ ένας φοιτητής έχασε την ακοή του. Η οικογένεια του θανόντος θα πάρει αποζημίωση 100.000 ρουπίων (περίπου 1.200 ευρώ), ενώ οι τραυματισμένοι θα λάβουν από 25.000 ρουπίες. 

Ο Kamaraj θεωρείται πολύ άτυχος, καθώς η πτώση μετεωριτών σε κατοικημένες περιοχές είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο. Έως το θάνατό του, είχαν γίνει αναφορές ελαφρών τραυματισμών, ενώ ποτέ κανείς δεν είχε χάσει τη ζωή του.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA