Categories: ΥΓΕΙΑ

Μικρές συνήθειες που μας βοηθάνε να χάσουμε βάρος

Πόσες φορές δεν έχουμε ξεκινήσει δίαιτες, οι οποίες τελικά απέβησαν άκαρπες; Η απάντηση είναι πολλές! Η λύση κρύβεται σε κάποιες μικρές, καθημερινές συνήθειες που πρέπει όλοι να προσθέσουμε στο πρόγραμμά μας για να μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  • 30 λεπτά μόνο αρκούν

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει πως το να γυμνάζεται κανείς μόλις 30 λεπτά μέσα στη μέρα του, έχει 25% περισσότερο αποτέλεσμα από το να γυμνάζεται μια ολόκληρη ώρα. 

  • Να τρώμε αργά

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν συμπαρασύρει και τις διατροφικές μας συνήθειες· μετατρέποντας την ταχυφαγία σε μόνιμη συνήθεια. Η γρήγορη κατανάλωση του φαγητού μειώνει το αίσθημα του κορεσμού κι έτσι καταλήγουμε να τρώμε περισσότερο. Τη στιγμή που ο εγκέφαλος θα δώσει μήνυμα πως έχουμε χορτάσει το σώμα μας έχει καταναλώσει πολύ περισσότερο φαγητό απ’ όσο είχε ανάγκη.

  • Να αποφεύγουμε να τρώμε μπροστά σε κάποια οθόνη, τηλεόρασης ή υπολογιστή

Οι διαφημίσεις, κυρίως των junk food, ενισχύουν την θέλησή μας για περισσότερο φαγητό. Επίσης, η ύπαρξη της πάσης φύσεων οθόνης δε μας επιτρέπει να κατανοούμε πόσο φαγητό καταναλώνουμε.

  • Να αποφεύγεται  η υπερθέρμανση του σπιτιού

Όταν ερχόμαστε σε επαφή με ένα κρύο περιβάλλον το σώμα μας για να προσαρμοστεί παράγει θερμότητα· διαδικασία η οποία μας βοηθάει να κάψουμε θερμίδες. Όταν, όμως, έχουμε υπερθερμάνει τον χώρο μας τότε το σώμα μας δεν έχει την ανάγκη να παράξει θερμότητα οπότε μένει αδρανές.

  • Να διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφών

Μελέτες έχουν αποδείξει πως, ειδικότερα οι γυναίκες ηλικίας 37-50, που έχουν τη συνήθεια να διαβάζουν τις ετικέτες των τροφών χάνουν πιο εύκολα βάρος. Αυτό συμβαίνει γιατί διαβάζοντας τα στοιχεία κάθε τροφής μπορούμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές για το σώμα μας.

  • Να καταναλώνουμε περισσότερα καρύδια και γιαούρτι

Οι διατροφολόγοι μέσα από έρευνες, έχουν αποδείξει πως έχει περισσότερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους να καταναλώνουμε γιαούρτι και καρύδια απ΄ότι λαχανικά και φρούτα.

  • Να καταναλώνουμε καυτερές πιπεριές και καυτερά εν γένει

Τα καυτερά ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μας. Τι πιπέρι μειώνει την όρεξη μας και μας βοηθάει να καίμε γρηγορότερα θερμίδες.

  • Να πίνουμε νερό

Το νερό διατηρεί το σώμα μας ενυδατωμένο, ενεργοποιεί τον κορεσμό και επιταχύνει τον μεταβολισμό μας· τρία στοιχεία που μας βοηθάνε να κάψουμε θερμίδες. Έρευνα απέδειξε πως η κατανάλωση δύο ποτηριών νερού πριν το φαγητό βοηθάει να χάνουμε βάρος και μας προστατεύει από την παχυσαρκία. 

Πηγή: brightside

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι