7 χρόνια NIKKEI: Το εστιατόριο που μας έμαθε την περουβιανή κουζίνα έχει γενέθλια και το γιορτάζει

Το Nikkei Peruvian Resto-Bar έχοντας στην αρχή ως έδρα του τον ζεστό και φιλόξενο χώρο της οδού Λεβέντη στο Κολωνάκι, με χαρακτηριστικά έθνικ και αποικιακά στοιχεία, μια ανοιχτή κουζίνα, έναν εξωτικό κήπο «καδραρισμένο» πίσω από μια τζαμαρία κι ένα μπαρ σκέτο κόσμημα, μας σύστησε στον απολαυστικό  κόσμο της Nikkei κουζίνας* το 2015. Κοντά του μάθαμε τι είναι το cheviche, το tataki, τα anticuchos, οι πατάτες causa και οι ρίζες yucca. Tα πιάτα του βρήκαν μια θέση στην καρδιά μας – και, όπως είναι αναμενόμενο πολλούς επίδοξους μιμητές! Η Nikkei αύρα ήταν φυσικά κυρίαρχη και στα εντυπωσιακά signature cocktails, με τα εξωτικά Pisco Sours να αφήνουν εποχή!

Τα χρόνια πέρασαν και το Nikkei Peruvian Resto-Bar, κατακτώντας πολλές σπουδαίες εστιατορικές διακρίσεις συνεχώς, βρήκε καινούρια στέγη στην Πλατεία Δεξαμενής έχοντας πλέον ως σήμα κατατεθέν τη θεαματικά φωτιζόμενη μπάρα με τη χαρακτηριστική διάφανη βάση- ενυδρείο τον χειμώνα και τον φανταστικό, κατάφυτο κήπο ακριβώς απέναντι, το καλοκαίρι. Παρά την αλλαγή διεύθυνσης όμως το Nikkei Peruvian Resto-Bar παρέμεινε το σταθερό σημείο συνάντησης της περουβιανής και της ιαπωνικής γαστρονομικής κουλτούρας, με το κοινό και τους κριτικούς γεύσης να το έχουν ερωτευτεί για τα φίνα πιάτα και τα νόστιμα, «ψαγμένα» cocktails του, τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται τολμηρά.

Το 2022 βρίσκει το Nikkei Peruvian Resto-Bar να γιορτάζει τα γενέθλιά του πιο ώριμο από ποτέ. Οι πρωτότυπες μίξεις της ταλαντούχας bar manager Μαίρης Ταλαιπώρου, συνοδεύουν ιδανικά τα πιάτα που υπογράφει ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής προκαλώντας στο στόμα αλλεπάλληλες νοστιμιάς, ενώ το άψογο σέρβις από το εξειδικευμένο προσωπικό ολοκληρώνει την εμπειρία. Το ceviche τόνου, αλλά και αυτό με το μυλοκόπι συνδυάζονται άψογα με το κοκτέιλ Tormenta Roja, το nigiri χτενιού με τη συγκλονιστική κάψα από κρέμα sriracha. Το μαστιχωτό και συγχρόνως μελωμένο χταπόδι με πίκλες, όπως και το μοναδικό wagyu tataki αναδεικνύονται πλήρως με τη φρεσκάδα και την οξύτητα του Pisco Sour Classic, ενώ το Ayahuasca -το πειραγμένο Bloody Mary- συντροφεύει άψογα τα τρυφερά αρνίσια παϊδάκια με βελούδινο πουρέ από γλυκό Περουβιανό καλαμπόκι, το ζουμερό κοτόπουλο anticucho, καθώς και τα απίθανα Wagyu short ribs. Το γευστικό πανόραμα κλείνει ιδανικά αν μαζί με το σέξι γλυκό dorayaki (ιαπωνικό pancake με κρέμα από φρούτα του πάθους, αρωματικό κονφί φρέσκου ανανά και απίθανο παγωτό από μαύρο σουσάμι) επιλέξετε ένα Sherry Aged Japegroni, δηλαδή το παιχνιδιάρικο negroni με τις περουβιανές επιρροές που η Μαίρη φτιάχνει αποκλειστικά για το Nikkei Peruvian Resto-Bar.

Για τη βραδιά των γενεθλίων του, την Παρασκευή 11/2/2022, το Nikkei Peruvian Resto-Bar πραγματοποιεί ένα Anniversary Event με special guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα πολύ ενδιαφέροντα events μιας και η μουσική μαζί με τις γεύσεις μιλούν απευθείας στην ψυχή.

«Με πολλή δουλειά και επιμονή, με αγάπη και ενδιαφέρον για τον κόσμο που μας εμπιστεύεται διανύουμε το 7ο έτος λειτουργίας του Nikkei Peruvian Resto-Bar. Συνταγές επιτυχίας δεν υπάρχουν! Η νοοτροπία που μας διακατέχει είναι αγάπη, ευγένεια, αφοσίωση, εξυπηρέτηση. Με τα συγκεκριμένα εφόδια η ομάδα του Nikkei Peruvian Resto-Bar δίνει κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό της και χαίρεται από την αποδοχή του κοινού. Ακολουθώντας αυτό το πνεύμα αισιοδοξούμε να διατηρήσουμε την ποιότητα μας και το fun κλίμα χειμώνα- καλοκαίρι και σας περιμένουμε να ζήσετε την Nikkei εμπειρία. Γιορτάζουμε τα 7 χρόνια του εστιατορίου της καρδιάς μας με την υπόσχεση, στον κόσμο που μας στήριξε και μας στηρίζει, ότι θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Ευχή μας υγεία για όλους, αισιοδοξία για το μέλλον και το καλοκαίρι που έρχεται να μας βρει όλους μια αγκαλιά!» δηλώνουν η Μαίρη Ταλαιπώρου και ο Σπύρος Μαυροειδής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Γιώργος Μελισσάρης συνιδιοκτήτης και ψυχή του Nikkei Peruvian Resto-Bar, ο οποίος συμπληρώνει «Είμαι πολύ χαρούμενος για τα έβδομα γενέθλια του Nikkei. Το μυστικό της επιτυχίας του ήταν, είναι και θα παραμείνει η ομάδα του. Εμπιστεύομαι βαθιά και αγαπώ όλους τους ανθρώπους του, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κρατήσουν τα υψηλά standards, αλλά και να τα ξεπεράσουν. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία και σχεδιάζουμε την θερινή σεζόν τόσο για την Αθήνα, όσο και για το Pacifico by Nikkei στο Olea Hotel στη Ζάκυνθο, επιμένοντας στην υψηλή ποιότητα, στη λεπτότητα και στη φαντασία».  

*Η Νikkei κουζίνα δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες μετανάστες εργάτες, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τα ντόπια υλικά χρησιμοποιώντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό.
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA