Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακόμη ένα μουσικό καλοκαίρι υπόσχεται το 6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Ακόμη ένα μουσικό καλοκαίρι υπόσχεται να προσφέρει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού που διοργανώνεται για έκτη χρονιά στον Γαλατά, τις Σπέτσες, την Ύδρα και τον Πόρο και για πρώτη φορά και στα Κύθηρα.

Οκτώ συναυλίες μουσικής δωματίου υψηλής ποιότητας, θα παρουσιάσουν οι δέκα διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί που θα επισκεφθούν και φέτος την Ελλάδα, από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2016, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό, αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών, σπουδαίες ερμηνείες των Brahms, Beethoven, Kodály, Mozart, Janáček, Mendelssohn και Martinu.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, που πλέον επεκτείνεται και στο νησί των Κυθήρων, οργανώνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, μια παρέα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τόσο τη μουσική δωματίου όσο και τα ελληνικά νησιά και υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά με τη χορηγία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Κυθήρων. Οι συναυλίες στην Ύδρα πργματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

28 Ιουλίου 2016, 21:00 – ΓΑΛΑΤΑΣ

6 Bagatelles, Op. 9   Webern

Κουαρτέτο Εγχόρδων No. 2, «Intimate Letters»   Janáček

Κουαρτέτο Εγχόρδων σε σι ύφεση μείζονα, Op. 130   Beethoven

Γυμνάσιο Γαλατά

29 Ιουλίου 2016, 21:00 – ΣΠΕΤΣΕΣ

6 Bagatelles, Op. 9   Webern

Κουαρτέτο Εγχόρδων No. 2, «Intimate Letters»   Janáček

Κουαρτέτο Εγχόρδων σε σι ύφεση μείζονα, Op. 130   Beethoven

Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών
30 Ιουλίου 2016, 21:00 – ΥΔΡΑ

Κουαρτέτο εγχόρδων No. 2, «Intimate Letters»   Janáček

Κουαρτέτο εγχόρδων σε σι ύφεση μείζοναr, Op. 130   Beethoven

Κουιντέτο εγχόρδων No. 2 σε σολ μείζονα, Op. 111   Brahms

Ξενοδοχείο Bratsera

4 Αυγούστου 2016, 21:00 – ΥΔΡΑ

Κουαρτέτο εγχόρδων op.18, ν.6 Beethoven

Ντούο για βιολί και τσέλο, Op. 7   Kodály

Κουιντέτο εγχόρδων σε ντο ελάσσονα, Op. 104  Beethoven

Ξενοδοχείο Bratsera
5 Αυγούστου 2016, 21:00 – ΣΠΕΤΣΕΣ

Τρία  Μαδριγάλια για βιολί και βιόλα, H.313   Martinu

Κουαρτέτο Εγχόρδων No. 1, “Kreutzer Sonata”   Janáček

Κουιντέτο εγχόρδων No. 6 σε μι ύφεση μείζονα, K. 614   Mozart

Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών

6 Αυγούστου 2016, 21:00 – ΥΔΡΑ

Κουαρτέτο εγχόρδων σε σι ύφεση μείζονα, Op. 18 No. 6   Beethoven

Κουαρτέτο εγχόρδων No. 1, «Kreutzer Sonata»   Janáček

Κουιντέτο εγχόρδων No. 1 σε φα μείζονα, Op. 88   Brahms

Ξενοδοχείο Bratsera

7 Αυγούστου 2016, 21:00 – ΠΟΡΟΣ

Κουαρτέτο εγχόρδων σε σι ύφεση μείζονα, Op. 18 No. 6   Beethoven

Κουιντέτο εγχόρδων No. 6 σε μι ύφεση μείζονα , K. 614   Mozart

Κουιντέτο εγχόρδων  No. 1 σε φα μείζονα, Op. 88   Brahms

Αμφιθέατρο Συγγρού
9 Αυγούστου 2016, 21:00 – ΚΥΘΗΡΑ

Κουιντέτο εγχόρδων No. 6 σε Μι ύφεση μείζονα, K. 614   Mozart

Κουιντέτο εγχόρδων No. 1 σε Λα Μείζονα, Op. 18    Mendelssohn

Πολυχώρος Ζείδωρος

Εισιτήρια

ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – 80 ευρώ (premium)

ΠΑΚΕΤΟ ΥΔΡΑΣ – 35 ευρώ  (standard) – 70 ευρώ (premium)

ΥΔΡΑ/ΣΠΕΤΣΕΣ 15  ευρώ  (standard) – 30 ευρώ (premium)

ΠΟΡΟΣ / ΚΥΘΗΡΑ  10 ευρώ (standard)

ΓΑΛΑΤΑΣ είσοδος με προαιρετική συμμετοχή

Παιδιά: είσοδος ελεύθερη

Κάνετε προκάτηση των εισιτηρίων σας και αγοράστε τα εκπτωτικά φεστιβαλικά πακέτα εισιτηρίων στη σελίδα του φεστιβάλ. 

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες και το Leondari Ensemble

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συμμετέχουν σε κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης.

Ο Benjamin Bowman, ένας από τους πιο πολύπλευρους μουσικούς της Αμερικής και του Καναδά και μέλος του ευρέως αναγνωρισμένου συγκροτήματος μουσικής δωματίου ARC Ensemble, είναι εξάρχων της ορχήστρας του American Ballet Theatre της Νέα Υόρκης. Ο Σέρβος Bogdan Bozovic απολαμβάνει μια πολύπλευρη διεθνή καριέρα σαν μουσικός δωματίου, σολίστ, και εξάρχων ορχηστρών δωματίου, έχοντας διατελέσει βιολιστής του διάσημου Piano Trio της Βιέννης. Ο James Barralet είναι Βρετανός βιολοντσελίστας, διασκευαστής και συνθέτης και είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Whittington στην Αγγλία.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού ίδρυσαν ο Έλληνας βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός σολίστ της βιόλας Francis Kefford. Ο Γιάννης Αγρανιώτης έχει συνεργαστεί  με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, έχει εμφανισθεί στις σπουδαιότερες ελληνικές αίθουσες, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία και αλλού. Ο Francis Kefford συνεργάζεται συχνά με κορυφαίες βρετανικές ορχήστρες, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Royal Opera House Orchestra, η Aurora Orchestra και η English Chamber Orchestra.

Το Leondari Ensemble συνοδεύουν για ακόμη μια χρονιά εκλεκτοί διακεκριμένοι καλεσμένοι μουσικοί στο 6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: ο βετεράνος   μουσικός και δάσκαλος  Steven Dann από τον Καναδά, ο οποίος έχει υπάρξει κορυφαίος σολίστ της βιόλας μερικών από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου (National Arts Centre Orchestra, Ottawa; Tonhalle Orchestra, Zurich; Royal Concertgebouw Orchestra, Amsterdam; Vancouver Symphony; Toronto Symphony Orchestra ) και διδάσκει βιόλα και μουσική δωματίου στο Glenn Gould School του Royal Conservatory of Music στο Toronto, ο Καναδός Ariel Barnes, κορυφαίος τσελίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βανκούβερ, διεθνώς γνωστός για τη μοναδική χροιά του ήχου του και τις γεμάτες πάθος ερμηνείες του, η νεαρή Αγγλίδα Anna Blackmur κορυφαία στα δεύτερα βιολιά στην Ορχήστρα του  Royal Opera House, ο Αυστριακός Clemens Linder που έχει τη θέση του Β’ κορυφαίου στα δεύτερα βιολιά στη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου και η πολυβραβευμένη Ruth Gibson, η οποία διδάσκει βιόλα στο Royal Northern College of Music στο Manchester, ενώ είναι ιδρυτής και καλλιτεχνική διευθύντρια του String Quartet Collective, το οποίο στεγάζεται στο Royal College of Music στο Λονδίνο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Ακουλουθήστε το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

facebook.com/SaronicFestival  – twitter.com/SaronicFestival  – instagram.com/saronicfestival

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη