Categories: ΜΟΔΑFeatured

Η σειρά ρούχων Wanderer θα δείξει πόσο περιπετειώδης γυναίκα είστε

Τα ρούχα μας είναι ένας από τους τρόπους που επιλέγουμε να εκφραζόμαστε και μια γυναίκα πάντα αναζητά να νιώθει θηλυκή και επιθυμητή, μέσα σε άνετα και απαλά υφάσματα και να μη στριμώχνεται σε άβολα ρούχα που την κάνουν να νιώθει ανασφαλής. Η σειρά ρούχων Wanderer, εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το συναίσθημα, με ρομαντικές δημιουργίες εμπνευσμένες κυρίως από τη χρυσή δεκαετία των 70s, που όμως ενέχουν και μια ροκ αισθητική για  να νιώθεις τόσο badass και ανεξάρτητη όσο χρειάζεσαι για να επιβιώσεις στην φρενίτιδα της καθημερινότητας, πάντα με στυλ.

”Love Me Do” chiffon shirt / Φωτογραφία: Βασίλειος Μιχαήλ

Η Έλενα Πολυχρονίου, σχεδιάστρια της σειράς Wanderer μεγάλωσε μέσα σε κλωστές, πατρόν και υφάσματα, καθώς οι γιαγιάδες της ήταν μοδίστρες. Tα τελευταία χρόνια,  παράλληλα με τη δουλειά της στον τομέα του μάρκετινγκ, αποφάσισε να ξεκινήσει πατρόν και ραπτική. Λίγους μήνες μετά, με  λίγο θράσος, αγάπη και πολλή δουλειά, δημιουργήθηκε η πρώτη σειρά ρούχων Wanderer. «Πιστεύω απόλυτα στο quote “Inspiration exists, but it has to find you working.” Το Wanderer ξεκίνησε λόγω της αγάπης μου για τη μόδα αλλά και την ανάγκη μου να εκφραστώ δημιουργικά, καθώς θεωρώ το ρούχο μία μορφή τέχνης. Όπως η μουσική, η λογοτεχνία και οι τέχνες επηρεάζουν τη σκέψη και το χαρακτήρα μας, με τον ίδιο τρόπο και το ντύσιμο μας, αποτελεί τον πιο άμεσο ίσως τρόπο να εκφράσουμε τον εαυτό μας. Το όνομα του brand προήλθε από τις βασικές αξίες που θεωρώ σημαντικές και σε προσωπικό επίπεδο. Wanderer, είναι αυτός που ζει μία ταξιδιάρικη, αληθινή ζωή, βασισμένη στην αλήθεια, την ελευθερία και την αγάπη. Είναι ανοικτός σε νέα ερεθίσματα και εμπειρίες, του αρέσει να δοκιμάζει  καινούργια πράγματα, έχει την ανάγκη να εξερευνά τον εαυτό του και τη ζωή», λέει η ίδια αναλύοντας τη φιλοσοφία πίσω από τις συλλογές της που έχουν ένα ιδιαίτερα ρομαντικό ύφος.

Φωτογραφία: Βασίλειος Μιχαήλ

Μάλιστα η συλλογή A/W 15 – 16′ έχει μια έντονη 70’s διάθεση (εξ’ ου και ο τίτλος ‘’That 70s party’’) και όλα τα κομμάτια έχουν ονόματα από τίτλους τραγουδιών της εποχής. «Κύρια πηγή της χειμερινής συλλογής  ήταν φυσικά η μποέμ ατμόσφαιρα των 70s, μιας χρυσής για εμένα, δεκαετίας που ο κόσμος μεταμορφώθηκε, ψάχνοντας νέους τρόπους έκφρασης, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελευθερία και τη μοναδικότητα. Μουσική, parties, pop κουλτούρα και μία γενική διάθεση εξερεύνησης χαρακτηρίζουν τη δεκαετία η οποία διαχρονικά διατηρεί την αίγλη της μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Αυτήν ακριβώς την αίσθηση και την αύρα ελευθερίας, ήθελα να αποτυπώσω με τη νέα συλλογή. Την περίοδο που σχεδίαζα τη συλλογή άκουγα πάρα πολύ Rolling Stones και γενικά μουσική αυτής της δεκαετίας, η οποία, μας έδωσε πολύ μεγάλα τραγούδια και καλλιτέχνες και ήταν ένα είδος φόρου τιμής για εμένα το να ονομάσω τα ρούχα της συλλογής με αυτά».

Φωτογραφία: Βασίλειος Μιχαήλ

Φωτογραφία: Βασίλειος Μιχαήλ

H συλλογή χαρακτηρίζεται από πολλά εμπριμέ, floral, βαμβακερά από λαμπερά μονόχρωμα και βισκόζη, ένα υλικό που, όπως λέει η ίδια η Έλενα «αγκαλιάζει υπέροχα όλες τις σιλουέτες». Επίσης πολλά ρούχα της συλλογής έχουν λεπτομέρειες από οργάντζα και βελούδο. Όλα τα ρούχα της συλλογής είναι αέρινα και αποπνέουν μία αίσθηση ελευθερίας και αυτοπεποίθησης. Το στοίχημα ήταν η θηλυκότητα και ο ρομαντισμός να συναντήσουν τη ροκ διάθεση. Οι χαλαρές γραμμές, οι θηλυκές λεπτομέρειες και τα όμορφα μοτίβα υφασμάτων είναι μερικά από τα γνωρίσματα των ρούχων της δεύτερης συλλογής της Έλενας. «Αγαπημένα κομμάτια της χειμερινής συλλογής είναι τα κορμάκια ‘’Crush on you’’ και ‘’You are so vain’’ με την ανοικτή πλάτη και το βαθύ μπούστο αλλά και το κρουαζέ φόρεμα ‘’Like a Rainbow’’ που αγαπήθηκε και φορέθηκε πολύ την δεκαετία των 70s».

''Bohemian Rhapsody'' maxi dress Φωτογραφίες Lookbook: Βασίλειος Μιχαήλ
''She's a Rainbow'' wrap dress Φωτογραφίες Lookbook: Βασίλειος Μιχαήλ
''Lucky Lace'' top ft. the ''Empire Mini'' skirt Φωτογραφίες Lookbook: Βασίλειος Μιχαήλ
''Deja Vu'' midi dress Φωτογραφίες Lookbook: Βασίλειος Μιχαήλ
''You are so vain'' body ft. the ''Velvet Tulip'' skirt Φωτογραφίες Lookbook: Βασίλειος Μιχαήλ
''When the levee breaks'' dress Φωτογραφίες Lookbook: Βασίλειος Μιχαήλ
''Love Me Do'' chiffon shirt Φωτογραφίες Lookbook: Βασίλειος Μιχαήλ
''Deja Vu'' midi dress Φωτογραφίες Lookbook: Βασίλειος Μιχαήλ
''Crush On You Body'' with rose velvet details Φωτογραφίες Lookbook: Βασίλειος Μιχαήλ

Τα περιπετειώδη και ταξιδιάρικα κομμάτια Wanderer είναι για εσένα που θες να ανακαλύψεις κάθε πτυχή της ζωής και να ζήσεις δυνατά ή με τα λόγια της σχεδιάστριας «Για κορίτσια που θα σου χαμογελάσουν το πρωί στο μετρό και θα σταματήσουν να χαϊδέψουν ένα αδέσποτο σκυλί που θα βρεθεί στο δρόμο τους. Στα κορίτσια που θέλουμε για φίλες μας».

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη