Στη μαγειρική είμαι ελαφρώς ακαμάτρα. Μαγειρεύω μεν – και τις περισσότερες φορές με επιτυχία – αλλά ωστόσο αν δεν έχω μπροστά μου τη συνταγή, πελαγώνω. Ευτυχώς όμως έχω φίλους που και τους αρέσει να μαγειρεύουν και έχουν φαντασία και κυρίως έχουν την υπομονή να έρθουν μέχρι το σπίτι μου και να μαγειρέψουμε στη μινιμαλιστική κουζίνα μου (εντάξει, έκανα μία λίστα με μερικά πράγματα που πρέπει να πάρω).
Ένας από αυτούς τους φίλους (και ένας από τους πιο γλυκούς και συμπονετικούς ανθρώπους που ξέρω) είναι η Αντιγόνη. Για την Αντιγόνη σου έχω ξαναμιλήσει όταν ανέβασα τις συνταγές της με το carrot cake και το brownie. Σήμερα, λοιπόν που λες ο όμορφος αυτός άνθρωπος αψήφησε το κρύο και τα μποφόρ και ήρθε στα εξωτικά Εξάρχεια για να μαγειρέψουμε Vegan Mac & Cheese. To σηκώνει άλλωστε και ο καιρός, μιας και είναι αδιαμφισβήτητα ένα καταπληκτικό comfort food, το οποίο είναι πανεύκολο (ναι, ακόμα και για μένα).
Τι θα χρειαστείς
300 γρ. κοραλάκι (κοντό ζυμαρικό)
100 γρ. κουνουπίδι
25 γρ. τριμμένη φρυγανιά
70 γρ. φυτικό βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
500 ml γάλα σόγιας
40 γρ. διατροφική μαγιά
200 γρ. vegan cheddar τριμμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι