Categories: DIGITAL STORIES

Βάλτε πρόγραμμα στις εργασίες σας με το Trello

Προφέρεται «τρέλο» όμως είναι δεδομένο πως η πρώτη σας σκέψη θα είναι να βάλετε τον τόνο στο «ο». Trello όπως λέμε τρελό. Κι όμως, η χρήση του μόνο τρέλα δεν είναι. Αποτελεί δημιούργημα της Fog Creek Software και εντάσσεται στην –αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια- κατηγορία των λεγόμενων productivity apps”. Το Trello βέβαια δεν είναι τόσο εφαρμογή όσο πλατφόρμα, μιας που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο από τον browser σας, όσο και από τη mobile συσκευή σας, tablet ή smartphone, κατεβάζοντας βέβαια το σχετικό app. Τι κάνει όμως και γιατί είναι τόσο σημαντικό που αποφασίσαμε να αναφερθούμε στην Popaganda ειδικά σ’ αυτό;

Το Trello είναι κατά γενική ομολογία η πληρέστερη λύση στην κατηγορία του. Ουσιαστικά αναλαμβάνει μέσα από ένα ιδιαίτερα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας να σας βοηθήσει να βάλετε σε μια τάξη τις όποιες δουλειές και εκκρεμότητες έχετε –βασίζεται στο σύστημα Kanban, για όσους γνωρίζουν σχετικά.

Σας επιτρέπει να δημιουργείτε πίνακες (boards) μέσα στα οποία προσθέτετε μία προς μία τις εργασίες σας. Αν πάρουμε σαν παράδειγμα έναν φοιτητή, κάθε του μάθημα θα μπορούσε να αποτελεί και ένα board. Μέσα εκεί μπορεί να δημιουργεί κάρτες (cards), οπότε στο παράδειγμά μας, οι διάφορες κάρτες ενός μαθήματος θα μπορούσαν να αφορούν τις διάφορες εργασίες που έχει για αυτό. Κάθε κάρτα με τη σειρά της παίρνει κείμενο με τη μορφή ενημερώσεων, deadlines, ακόμα και λίστα από την οποία μπορείτε να διαγράφετε γραμμές. Μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία (είτε από τη συσκευή σας, είτε από κάπου online), καθώς επίσης και να δώσετε δικαίωμα ανάγνωσης ή/και επεξεργασίας του πίνακα σε άλλους –αν π.χ. τους αφορά το περιεχόμενο. Για κάθε board υπάρχει, τέλος, αναλυτικό ιστορικό με κάθε τροποποίηση που έχει υποστεί αυτό για να έχετε πλήρη αντίληψη για κάθε εξέλιξη.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιώντας το, δείτε πως το Trello έχει πράγματι θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητά σας (διότι αυτό είναι το ζήτημα) αλλά οι ανάγκες σας είναι μεγάλες, μπορείτε να εξετάσετε το Trello Gold. Πληρώνοντας $5/μήνα ή $45/χρόνο (ή δωρεάν, «στρατολογώντας» νέα μέλη) έχετε πρόσβαση στην επί πληρωμή έκδοση της πλατφόρμας η οποία σας προσφέρει δυνατότητες επισύναψης αρχείων έως και 250 MB (10 MB είναι το όριο στη δωρεάν έκδοση), αλλαγής backgrounds, πρόσθετα πακέτα με αυτοκόλλητα, custom emoji και αποθήκευση των αναζητήσεών σας για μελλοντική χρήση. Αν τα παραπάνω δεν σας συγκινούν, τότε μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας μια χαρά και με τη δωρεάν έκδοση.

Το Trello, όπως είπαμε, ανήκει στην κατηγορία των productivity apps, των εφαρμογών δηλαδή που ασχολούνται με την αύξηση της παραγωγικότητάς σας. Αν θέλετε να το ψάξετε λίγο παραπάνω, μπορείτε να δείτε ακόμα τα Evernote, Asana, Simplenote και Workflow. Καθένα απ’ αυτά διαφέρει απ’ τα υπόλοιπα καθώς εστιάζει και στην κάλυψη διαφορετικών αναγκών. Εντοπίστε τις δικές σας και επιλέξτε σοφά τον καθημερινό σας συνεργάτη!

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος