ΤΑΞΙΔΙ

Κανένα δώρο δεν είναι καλύτερο για τις γιορτές από μία εξόρμηση στα μαγευτικά φυσικά τοπία της Ελλάδας

Πολλές φορές ζώντας σε μεγάλα αστικά κέντρα ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό για την χώρα μας. Η ποικιλομορφία που υπάρχει στα τοπία της Ελλάδας είναι μοναδική στην Ευρώπη και οι εξορμήσεις στη φύση ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθούμε αρχικά με τη φύση και σε δεύτερο χρόνο με τον ίδιο μας τον εαυτό. Το Talisker, το single malt Scotch whisky με τον ιδιαίτερα θαλασσινό, πιπεράτο χαρακτήρα, όμως είναι εδώ για να μας θυμίζει ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την επασύνδεση με το φυσικό περιβάλλον.

Τελευταία εξόρμηση που έκανε το spirit που κουβαλάμε πάντα στο φλασκί του εκδρομικού μας backpack τον χειμώνα και η ομάδα του, ήταν στα παραθαλάσσια τοπία της Λακωνικής Μάνης και στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το ακρωτήριο Ταίναρο. 

Συνοδοιπόροι σε αυτή την εξόρμηση ήταν οι “Explorers” Farawayfarers, οι οποίοι ακολουθώντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα του Talisker, ανακάλυψαν τοπία μοναδικής ομορφιάς της Ελλάδας και ήρθαν πιο κοντά στη φύση. Σε μια τριήμερη απόδραση από την έντονη καθημερινότητα της πόλης, ακολουθώντας την αγάπη τους για διαρκή εξερεύνηση και περιπλάνηση, περιηγήθηκαν σε τοπία απαράμιλλης ομορφιάς στη Μάνη και στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το ακρωτήριο Ταίναρο, από τους γραφικούς ιστορικούς πύργους της και τα απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς, μέχρι τις ανεμοδαρμένες παραλίες, που είναι προσβάσιμες μόνο μέσα από δύσβατα μονοπάτια.

Το άγριο, φυσικό κάλλος και τα μοναδικά τοπία της Μάνης παραπέμπουν στις Εβρίδες Νήσους και συγκεκριμένα στο μακρινό Isle of Skye, το μέρος που αποστάζεται το single malt Talisker. Αυτή η “Made by The Sea” εμπειρία ξεκίνησε στην καρδιά της Λακωνικής Μάνης, στον παραδοσιακό οικισμό της Βάθειας. Η ιστορική πυργοπολιτεία, στέκει αγέρωχη και αναλλοίωτη στον χρόνο, με μια ανυπέρβλητη θέα στη Μεσόγειο θάλασσα εκατοντάδες χρόνια, δίνοντας την ευκαιρία στους Explorers να περιηγηθούν μέσα στον εγκαταλελειμμένο πια οικισμό και να ανακαλύψουν από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική-ορόσημο των μανιάτικων πύργων, που είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμου.

Από την εξερεύνηση της ομάδας δεν θα μπορούσε να λείπει το στοιχείο της θάλασσας, δεδομένου ότι κάθε γουλιά Talisker είναι η απόλυτη “Made by The Sea” εμπειρία συμπυκνώμενη σε ένα premium spirit. Η περιήγηση της ομάδας συνεχίστηκε σε ένα από τα πλέον απόκοσμα και επιβλητικά μέρη της Ελλάδας, το ακρωτήριο Ταίναρο.

Τα απόκρημνα βράχια και μανιασμένα κύματα, δημιουργούν ένα τοπίο δωρικής ομορφιάς που καθηλώνει κάθε ταξιδιώτη. Με αφετηρία τα Κοκκινόγεια, η παρέα των Explorers ακολούθησε το μονοπάτι προς τον Κάβο Ματαπά, και τον ιστορικό Φάρο του. Φτάνοντας εκεί, μπόρεσε να θαυμάσει το πανέμορφο τοπίο και την επιβλητικότητα του ιστορικού πια φάρου, ως σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς που περνούν από το ακρωτήριο ακόμα και σήμερα. 

Εκεί όλη η παρέα σταμάτησε και έγινε κοινωνός της μοναδικής ομορφιάς που προσφέρει πιο τοπίο και ήταν η κατάληξη της περιπετειώδους εξερεύνησης με συνοδοιπόρο το Talisker. Του ουίσκι που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την περιπέτεια, καθώς οι ιδρυτές του, οι αδερφοί MacAskill διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό  από το νησί Eigg μέχρι το Skye το 1830 για να δημιουργήσουν το Talisker Distillery στη Σκωτία.

Το Talisker μας καλεί να αφεθούμε στον περιπετειώδη χαρακτήρα που κρύβει ο καθένας μας -που είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την ανθρώπινη ύπαρξη- και ευελπιστεί να εμπνεύσει όσους απολαμβάνουμε τη μοναδική του γεύση, ώστε να επανασυνδεθούμε με τη φύση και να ανακαλύψουμε τη μαγεία της. Ακριβώς όπως έκαναν και οι Explorers, που έμειναν αποσβολωμένοι από την άγρια ομορφιά της Λακωνικής Μάνης. 

Το Talisker δίνει το έναυσμα για επανασύνδεσή μας με τη φύση, την έμπνευση, την αναζήτηση, με την όλη διαδικασία να ξεκινάει με μία γουλιά από το ουίσκι για να αντέξουμε το κρύο, καθώς κάνουμε το πρώτο βήμα της εξερεύνησης μας σε ένα βουνό ή μια παραθαλάσσια περιοχή της Ελλάδας. It’s time to rewild our spirits! 

#Talisker #MadeByTheSea
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
www.apolafste.ypeyfthina.eneap.gr
Παρακαλείστε να μην προωθήσετε το παρόν σε άτομα κάτω των 18 ετών.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA