Categories: DIGITAL STORIES

Το ελληνικό twitter σου βρίσκει δουλειά

«Ανοίξτε ένα χασταγκ #aggeliesergasias ότι ακούμε από δουλειές, έστω κι ένας άνθρωπος να βρεί μια άκρη καλό θα κάνουμε.»

Αυτό είναι το tweet το οποίο ανέβασε πριν μια εβδομάδα ο Δημήτρης (γνωστός στα social media ως “Κιμπάρης”) με σαρωτικά αποτελέσματα: εκατοντάδες retweet και mentions, χρήστες να ανεβάζουν αγγελίες και άλλοι να σημειώνουν τηλέφωνα και διεθύνσεις για interviews και κάποιοι να βρίσκουν στο timeline τους αυτό που έψαχναν για μήνες – μια δουλειά. Το εν λόγω hashtag δεν χρειάστηκε παρά μόνο λίγες ώρες για να γίνει trending topic στην Ελλάδα και να παραμείνει μέχρι σήμερα.

Πως ήρθε η έμπνευση για το hashtag #aggeliesergasias
H ιδέα ξεκίνησε από μια κοπέλα που κοινοποίησε την έκκληση της για να βρει κάποια δουλειά. Αυθόρμητα τελείως πρότεινα λοιπόν να ανοίξουμε ένα hashtag που να περιλαμβάνει αγγελίες εργασίας, ότι ακούμε ή βλέπουμε, από στόμα σε στόμα.
Περίμενες να έχει αυτή την ανταπόκριση;
H ανταπόκριση ήταν άμεσα πολύ μεγάλη, ανέλπιστα μεγάλη, πέρα από κάθε προσδοκία.

Έχεις λάβει θετικά μηνύματα; Πόσοι βρήκαν δουλειά;
Πάνω από 40-45 παιδιά μέχρι σήμερα έχουν βρει ήδη δουλειά ή έχουν κανονίσει συνεντεύξεις και συνεχώς λαμβάνω μηνύματα με ευχάριστα νέα.

Στο πρώτο θετικό DΜ ή μήνυμα που έλαβες πως ένοιωσες;

Ένοιωσα έκπληξη αρχικά γιατί δεν περίμενα ότι θα έπιανε τόπο όλο αυτό, στη συνέχεια ένοιωσα συγκίνηση, σαν να έβρισκε δουλειά ένας δικός μου άνθρωπος, κι ας μου ήταν άγνωστος. Η ηθική ικανοποίηση ήταν και είναι πολύ μεγάλη. Αυτό που είναι σημαντικότερο πέραν από το αν και πόσοι θα τα καταφέρουν μέσα απ αυτή την προσπάθεια είναι το πόσο ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο είναι να βλέπεις την έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, κάτι που είναι απαραίτητο για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Το hashtag στην αρχή είχε ανταπόκριση από τους followers σου και μετά από πόση ώρα άρχισαν οι εταιρίες ή οι ενδιαφερόμενοι για να προσλάβουν άτομα να το αναδημοσιεύουν;

Η πρώτη μέρα ήταν περισσότερο διερευνητική. Από τη δεύτερη μέρα και μετά ξεκίνησαν να το μαθαίνουν όλο και περισσότεροι, να αρχίζουν οι αναρτήσεις αγγελιών και να λαμβάνω τα πρώτα μηνύματα από παιδιά που έκλειναν δουλειές.

Πως σου φαίνεται όταν κάποιοι χρήστες κάνουν πλάκα ή κοροϊδεύουν την συγκεκριμένη κίνηση;

Σεβαστή είναι και η αντίθετη άποψη για τη συγκεκριμένη κίνηση. Όμως το να κάνεις πλάκα με το θέμα της ανεργίας δείχνει το λιγότερο εμπάθεια.

Φράνκα Παναγιωτοπούλου

Share
Published by
Φράνκα Παναγιωτοπούλου