Categories: DIGITAL STORIES

Tile: η εφαρμογή για να μην ξαναχάσετε τίποτα πια!

Ξεχνάτε συχνά; Εμ… βέβαια, ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι, τι να πρωτοθυμηθεί κι αυτό; Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι ξεχασιάρηδες τύποι όμως, πλέον υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα. Ο λόγος για το Tile, μια εφαρμογή που συνοδεύεται από ένα αξεσουάρ (ή αξεσουάρ που συνοδεύεται από εφαρμογή, το ίδιο κάνει) και στόχο έχει να μην επιτρέψει ποτέ ξανά να πονοκεφαλιάσετε σχετικά με το πού έχετε αφήσει κάποιο προσωπικό σας αντικείμενο.

Βασικά πρόκειται για μία μικρή, τετράγωνη συσκευή με τρύπα στη μία της γωνία, έτσι ώστε να μπορεί να προσαρτηθεί εύκολα σε μπρελόκ –το μικρό της μέγεθος της επιτρέπει ούτως ή άλλως να τοποθετηθεί σε τσάντες, χαρτοφύλακες, βαλίτσες, ακόμα και τσέπες. Μέσα της κρύβει πομπό Bluetooth ο οποίος επικοινωνεί με το iPhone σας ώστε εσείς να είστε σε θέση χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή, να βρίσκετε πού ακριβώς βρίσκεται το αντικείμενο που ψάχνετε –και πάνω στο οποίο έχετε τοποθετήσει το μικρό, τετράγωνο gadgetάκι. Το όλο κόνσεπτ βασίζεται στο πρωτόκολλο Bluetooth 4.0, οπότε και η εμβέλεια στην οποία θα πρέπει αν προσβλέπετε θα είναι μεταξύ 50 και 150 μέτρων.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ο crowdsourcing χαρακτήρας της: πρακτικά κάθε iPhone που τρέχει το Tile app, είναι σε θέση να εντοπίσει τους τετράγωνους πομπούς, ανεξαρτήτως κατόχου, προκειμένου έτσι να τον ενημερώνουν ανώνυμα για τη θέση του, βοηθώντας τον ως εκ τούτου να το εντοπίσει. Η συγκεκριμένη λειτουργία έχει πολλές προοπτικές αλλά έχει και σημαντικές πιθανές «τρύπες» ασφαλείας που πρέπει να μπαλωθούν όπως και δήποτε –πάνω σε αυτά δουλεύουν ήδη οι δημιουργοί της εφαρμογής.

Το Tile είναι επί του παρόντος διαθέσιμο για προπαραγγελία στα $25 το ένα και μάλιστα έρχεται και στην Ελλάδα! Θυμηθείτε ότι διατίθεται μόνο στο iOS ενώ η έκδοση του Android βρίσκεται στα σκαριά.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος
Tags: Tile