Στο Αλμυρίχι φτάνουμε πάντα πολύ νωρίς το πρωί. Βρίσκουμε το πιο σκιερό σημείο, στήνουμε τη σκηνή, την υπαίθρια κουζίνα και το παραλιακό σαλονάκι μας και βουτάμε στη θάλασσα.
Αυτές οι μικρές αποδράσεις στην Εύβοια με έχουν σημαδέψει με τα μεγάλα ηλιοβασιλέματα τους αλλά κυρίως με τα τηγανόψωμα της γιαγιάς Σοφίας στην ταβέρνα που βρίσκεται πάνω στην παραλία.
Τηγανόψωμα από την Εύβοια, με φέτα και κεφαλογραβιέρα
Μερίδες: 6 τηγανόψωμα
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Υλικά για τα τηγανόψωμα
9 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
200 ml χλιαρό νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.σ. αλάτι
80 ml ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Άλλα υλικά
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
80 γρ. τριμμένη Κεφαλογραβιέρα
Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου και την εκτέλεση της συνταγής στο madameginger.com