Categories: POPTRIVIA

3 συνταγές για κουραμπιέδες, για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος

Μπορεί ο βασιλιάς των Χριστουγέννων να είναι το μελομακάρονο, όμως ο κουραμπιές κερδίζει επάξια τη θέση του πιο φινετσάτου, βουτυράτου εδέσματος των ημερών. Το αλεύρι δένει με το φρέσκο, λιωμένο βούτυρο, τα καβουρδισμένα αμυγδαλάκια και το αρωματικό κονιάκ και κάνει έναν συνδυασμό «κόλαση», που κρύβεται κάτω από μπόλικη «αγγελική» άχνη ζάχαρη. Φέτος, δεν χρειάζεται να αγοράσεις κουραμπιέδες από ζαχαροπλαστείο. Θα σου βγουν πανάκριβοι, άσε που δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι θα είναι φτιαγμένοι με βούτυρο και μάλιστα γάλακτος. Φέτος θα φτιάξεις τους δικούς σου κουραμπιέδες. Κι επειδή δεν θέλουμε να μείνει κανείς παραπονέμενος, διάλεξε μία απ’ τις παρακάτω συνταγές που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες.

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες


Ο κλασικός, ο λατρεμένος σπιτικός κουραμπιές. Τόσο αρωματικός από το φρέσκο, λιωμένο βούτυρο, που σου σπάει τη μύτη καθώς ψήνεται στον φούρνο. Που τον δαγκώνεις και σχεδόν δεν χρειάζεται να μασήσεις, γιατί η ζύμη του είναι τόσο υπέροχα τριφτή. Το αμυγδαλάκι του, μια ευχάριστη έκπληξη σε κάθε μπουκιά και χαλάλι αν γέμισε η μπλούζα σου ζάχαρη άχνη. Συνταγή εδώ.

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Πώς μπορεί να παρέμβει κάποιος σε μια συνταγή τόσο τέλεια, όπως είναι οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες; Άκουσέ με. Η ζαχαροπλαστική θέλει πειραματισμούς. Το να εμπλουτίσει κανείς το δίσκο με τους κουραμπιέδες, προσθέτοντας κάμποσους σοκολατένιους, μόνο χαρά θα φέρει. Μια σοκολατένια νοστιμιά θα κάνει και τους πιο δύσκολους να υποκύψουν. Συνταγή εδώ.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο madameginger.com
madameginger.com