Categories: ΜΟΔΑFeatured

Popaganda Fashion Week #3

39 ετών είναι σήμερα ο ανατρεπτικός σχεδιαστής Jeremy Scott, ο οποίος είναι επίσημα ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Moschino. Ο Αμερικάνος σχεδιαστής θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή για την ιταλική εταιρία τον ερχόμενο Φλεβάρη. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε στην Βρετανική Vogue η Moschino για την άφιξη του Scott στον οίκο, τονίζει πως “η συνεργασία αυτή είναι ουσιαστικά το DNA της φίρμας καθώς ο Jeremy Scott δεν είναι απλά ένα επικοινωνιακός commercial σχεδιαστής αλλά ένας σχεδιαστής που μπορεί να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα της Moshino”.

24/8/13 είναι η ημερομηνία που η θρυλική φωτογράφος Deborah Turbeville έχασε την μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα στα 81 της χρόνια. Η γνωστή και ως Anti-Helmut Newton φωτογράφος εστίασε την καριέρα της στην αποτύπωση του ρούχου μέσα σε διφορούμενα τοπία καθώς το κύριο χαρακτηριστικό της δουλεία της, ήταν τα “αρνητικά” χρώματα με τα οποία προέβαλε την αίσθηση της αποσύνθεσης.

1.500.000 δολάρια φημολογείται πως θα κερδίσει η Rita Ora από συνεργασία της με την εταιρία Adidas. Παρόλα ταύτα, τίποτα ακόμη δεν είναι βέβαιο και ενώ οι φήμες οργιάζουν για αυτήν την συνεργασία, η Βρετανίδα καλλιτέχνης μόλις υπέγραψε συμβόλαιο-φωτιά με την εταιρία καλλυντικών Rimmel. Η πρώτη beauty κολεξιόν Rita Ora for Rimmer αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2014.

23 ετών ήταν η Nicole Kidman όταν παντρεύτηκε τον Tom Cruise. Η Αυστραλιανή ηθοποιός ποζάρει γεμάτη αριστοκρατικότητα στον φακό του Patrick Demarchelier και ξεδιπλώνει την ζωή της, στην Sam Kashner του περιοδικού Vanity Fair για το τεύχος Δεκεμβρίου, μιλώντας για τον γάμο της με τον πρώην άντρα της, το διαζύγιο τους, την πολυαναμενόμενη νέα της ταινία οπού θα υποδύεται την Grace Kelly, την σημασία των πρωταγωνιστικών ρόλων στη ζωή της αλλά και τον oscar winning ρόλο της ως Βιρτζίνια Γούλφ στο “The Hours”  λέγοντας χαρακτηριστικά πως “περπατώντας στο ποτάμι του ποταμού Ouse, με τις πέτρες στην τσέπη, επέλεξα την ζωή. Εκείνη την εποχή βρισκόμουν σε ένα πολύ χαμηλό σημείο και παριστάνοντας την (Βιρτζίνια Γούλφ), μπήκα σε μια θέση οπού εκτίμησα την έννοια της ζωής.”

30 δολάρια κοστίζει το βιβλίο της Alexa Chung με τίτλο “It”. H Βρετανίδα καλλονή στο πρώτο της απόφθεγμα, μιλάει για την εξέλιξη της μέσα από τον χώρο της μόδας και πως αυτός ο χώρος αντανακλάται στις διαπροσωπικές της σχέσεις και την μουσική. Μεγάλο μέρος από την βιογραφία της Chung καλύπτουν προσωπικές φωτογραφίες της, σημειώσεις, σχέδια αλλά και ειδικές (προσοχή εδώ!) συμβουλές όπως “τι να πάρετε μαζί σας σε ένα φεστιβάλ μουσικής(!).

4 Οκτωβρίου, στο Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι D8, ο κάιζερ της μόδας, Karl Lagerfeld προέβη σε καθόλου κολακευτικές δηλώσεις για τα άτομα με “καμπύλες” λέγοντας πως “η τρύπα στην κοινωνική ασφάλιση των ανθρώπων ευθύνεται στις ασθένειες όλων των ανθρώπων που έχουν πάρα πολύ λίπος(!)”, πράγμα που εξόργισε την γαλλική κοινή γνώμη και ιδιαίτερα το κίνημα Belle, Ronde, Sexy et Je M’assume που μήνυσε τον Lagerfeld για δυσφήμηση και ανθρωπιστικές διακρίσεις καθώς οι εκπρόσωποι του οργανισμού “είναι σε κατάσταση αγανάκτησης με τον συγκεκριμένο σχεδιαστή, καθώς ως δημόσιο πρόσωπο επηρεάζει αρνητικά την κοινή γνώμη, για τους ανθρώπους με παραπανίσια κιλά.”

45 χειροποίητα κομμάτια θα περιλαμβάνει η νέα κολεξιόν της Diesel . Ο νέος της καλλιτεχνικός διευθυντής της, Nicola Formichetti παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για την θρυλική εταιρία με τον τίτλο #DieselTribute, καθώς η κύρια πηγή έμπνευσης του για την δημιουργία της κολεξιόν ήταν το αρχείο των σημαντικότερων ρούχων και projects της Diesel μέσα στα χρόνια. “Νιώθω πως αυτή η συλλογή είναι σαν ένα ερωτικό γράμμα προς την Diesel. Η δημιουργία της βασίστηκε στα εργοστάσια της, τα αντικείμενα των γραφείων της, το δημιουργικό τμήμα αλλά και στα παλαιότερα σχέδια της εταιρίας που είχαν ως βάση το jean και το δέρμα” δήλωσε πρόσφατα ο Formichetti στο Vogue.co.uk.

10 Νοεμβρίου, στους δέκτες των μικρών οθονών μας αλλά και στο web, θα μπορούμε να απολαύσουμε τον David Bowie και το σούπερμοντελ Arizona Muse ως πρωταγωνιστές στο νέου φιλμ του οίκου Louis Vuitton. Η βρετανική Vogue έκανε να τα αποκαλυπτήρια του Bowie και της Muse για την τελευταία καμπάνια του οίκου.Το φιλμ, είναι μέρος της ταινίας L’ Invitation Au Voyage με πρωταγωνίστρια την Muse, όπου αφηγείται μια περιπέτεια της γυναικάς-Vuitton με αφετηρία την Γαλλική Μητρόπολη.

1.200 δολάρια κοστίζει ένα παιδικό φόρεμα διά χειρός Jean Paul Gaultier. Ο Γάλλος σχεδιαστής εισήγαγε στο κοινό μια σειρά υψηλής ραπτικής για παιδιά, η οποία θα ανανεώνεται κάθε έξι μήνες. Πηγή έμπνευσης του σχεδιαστή για τις δημιουργίες αποτέλεσε η σκηνή από το show του για την συλλογή ‘Ανοιξη/Καλοκαίρι 2013, όπου παιδιά ξεδιπλώθηκαν στο catwalk μέσα από ένα ογκώδες φόρεμα του σχεδιαστή. Το brand διαθέτει ήδη μια σειρά childrenswear από το 2009 αλλά αυτή του η συλλογή διαφοροποιείται κάθετα από την κλασική, καθώς τα 90 limited edition couture κομμάτια σηματοδοτούν μια πολυτελή προσφορά του σχεδιαστή προς τα παιδιά.

130 αποκλειστικές φωτογραφίες θα μπορούμε να δούμε στο βιβλίο “Divine Decade” της εταιρίας Dior. Η οπτική πλευρά της πιο ρηξικέλευθους δεκαετίας του οίκου (1952-1962) μέσα από τον φακό του Mark Shaw μας εξηγεί παραστατικά τον λόγο που αυτή η χρονική περίοδος, ονομάστηκε “Θεία Δεκαετία” για τον γαλλικό οίκο, καθώς παρουσιάζει ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τα catwalk που οργάνωνε ο σχεδιαστής και συνεντεύξεις ηθοποιών και κοσμικών που μιλάνε για τον διάσημο σχεδιαστή Christian Dior και τις διθυραμβικές δημιουργίες του.

250 δολάρια κοστίζει το βιβλίο Private: Giancarlo Giametti, που περιγράφει αναλυτικά την ζωή του επιστήθιου φίλου του Valentino. Στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Assouline, επιλέχθηκαν πάνω από 57.000 φωτογραφίες, που ο Giametti είχε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια. Στις περισσότερες από αυτές, βρίσκονται αγαπημένοι φίλοι του Giametti όπως η Georgina Brandolini, Carlos Souza και Anne Hathaway, σε συγκλονιστικά σπάνιο υλικό από προσωπικές στιγμές ή από parties όπως η 45η επέτειος του Valentino στη Ρώμη.

Κωνσταντίνος Λάσκαρης