Categories: ΜΟΔΑ

Οι πετσέτες θαλάσσης Sea You Soon δημιουργήθηκαν για τους νομάδες του καλοκαιριού

Αντλώντας έμπνευση από διαφορετικές κουλτούρες και χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας νήματα, ο Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμαράς δημιούργησαν το brand Sea You Soon το 2013 χαρίζοντας πολυτέλεια και ποιότητα σε ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις.

Η σκέψη και η εφαρμογή της ιδέας δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τους δύο σχεδιαστές λόγω της πολυετούς εμπειρίας και ενασχόλησής τους με τον χώρο της μόδας. Η επιθυμία τους να δημιουργήσουν ένα premium beach brand σχετίζεται με την εικόνα που έχουν οι ίδιοι για το ελληνικό καλοκαίρι. «Η χώρα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη -στη συνείδηση τόσο τη δική μας όσο και των επισκεπτών από άλλα κράτη- ως 0 απόλυτος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές. Παρόλα αυτά, όταν ξεκινήσαμε να δημιουργούμε το brand υπήρχε ένα κενό στην ελληνική αγορά όσον αφορά το συγκεκριμένο προϊόν». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μέχρι τώρα πορεία του brand αποδεικνύει στον Γρηγόρη και τον Κωνσταντίνο Σαμαρά πως πήραν την σωστή απόφαση αφού διαπιστώνουν πως οι πετσέτες Sea You Soon «αποτελούν τον ιδανικό σύντροφο για τις καλοκαιρινές αποδράσεις όσων αντιλαμβάνονται το καλοκαίρι όχι απλώς σαν μια εποχή, αλλά ως τρόπο ζωής».

Οι Sea You Soon παράγονται από υψηλής ποιότητας νήματα, tencel και βαμβάκι. Η παραγωγή γίνεται κατά 70%  στην Ελλάδα ενώ οι πετσέτες υφαίνονται εξ ολοκλήρου σε αργαλειό από ντόπιους υφαντουργούς και ειδικούς τεχνίτες που πλέκουν τα κρόσσια χειροποίητα. Η προσθήκη του νήματος tencel, τις καθιστά 50% πιο απορροφητικές από το βαμβάκι, πιο μαλακές από το μετάξι και πιο δροσερές από το λινό ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφριές (ζυγίζουν μόλις 400γραμμάρια) παρόλο που είναι oversized (200 x 100 εκ). Το brand έχει πιστοποιηθεί για την υψηλή ποιότητα των νημάτων που χρησιμοποιεί από την Αυστριακή Lenzing ΑG, την πρωτοπόρα στην παραγωγή οργανικών ινών εταιρεία.

Κάθε συλλογή Sea You Soon χαρακτηρίζεται από minimal αισθητική και περιλαμβάνει tribal μοτίβα, ρίγες και μονοχρωμίες σχεδιασμένες ακόμα και στην πιο μικρή τους λεπτομέρεια «από εμάς τους ίδιους. Έμπνευση αντλούμε από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, όπως της Λατινικής Αμερικής, ενώ σε ότι αφορά την επιλογή των χρωμάτων, η παλέτα μας δανείζεται τους ζεστούς και ήπιους τόνους της φύσης».  

Οι σχεδιαστές των Sea You Soon, Γρηγόρης και Κωνσταντίνος Σαμαράς

Οι Sea You Soon δεν είναι μόνο ο καλύτερος σύμμαχος όσων θέλουν να απολαύσουν την θάλασσα και την άμμο ξαπλώνοντας σε μια ανθεκτική και απορροφητική πετσέτα αλλά ο σχεδιασμός, η ποιότητα τους και η αισθητική τους τις καθιστά μια καλή εναλλακτική για εκείνους που θέλουν να φορέσουν κάτι πάνω από το μαγιό τους χωρίς αυτό απαραιτήτως να είναι ρούχο.  Οι δύο εμπνευστές και σχεδιαστές του brand Sea You Soon θέλουν να αποτυπώνουν στις πετσέτες τους «την ελευθερία και τη νοσταλγία των διακοπών, σε συνδυασμό πάντα με την πρακτικότητα και την υψηλή ποιότητα».

Περισσότερες πληροφορίες για τις Sea You Soon θα βρείτε εδώ, στο Facebook και στο Instagram.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.