Categories: ΜΟΔΑ

Round40: Ο μικροσκοπικός πυρήνας της street κουλτούρας στο κέντρο της Αθήνας

Το καλοκαίρι του 2011, αψηφώντας την κρίση ο Ναπολέων Καλλίρης που δραστηριοποιούνταν χρόνια στον χώρο του εμπορίου, άνοιξε το μαγαζί του στην οδό Μητροπόλεως . «Το σκεφτόμουν πολύ καθώς η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν χάλια, αλλά δεν άντεξα άλλο, λέω τώρα θα το κάνω γιατί ίσως έχουμε φτάσει στην κορυφή του λόφου και τώρα θα κατηφορίσουμε. Έτσι αποφάσισα να εκπροσωπήσω επίσημα το γαλλικό brand KULTE στην Ελλάδα. Πήγε πάρα πολύ καλά το διάβημά μου σε σχέση με την κατάσταση της χώρας. Άγνωστο brand επί της ουσίας η KULTE και αυτό είχε ένα ρίσκο, έχουν όμως μια φρεσκάδα τα items του, είναι αντισυμβατικά αλλά ταυτόχρονα όχι τόσο casual και μπορούν να προσαρμόσουν την street κουλτούρα ακόμα και στην πιο formal καθημερινότητά μας.»

Το κατάστημα μέχρι πριν λίγο καιρό ονομάζονταν KULTE Athens, όμως καθώς η εταιρία άλλαξε τον προσανατολισμό της τον τελευταίο καιρό, ο Ναπολέων θα συνεχίσει να προμηθεύεται τα ρούχα και τα αξεσουάρ της εταιρίας, όμως πλέον κάτω από την επωνυμία Round40. «Ετοιμάζω και κάτι δικό μου. Συνεργάζομαι με γραφίστες και illustrators, πραγματικούς καλλιτέχνες και ψάχνω οπωσδήποτε έλληνικα brands να φιλοξενήσω στο κατάστημα καθώς θέλω να προβάλω τους δημιουργικούς ανθρώπους. Είναι ωραίο πράγμα κάποιος να μπορεί να εκφραστεί».

Ο Ναπολέων διαθέτει πολλά brands στο μαγαζί του. Από τα πιο ξεχωριστά αποτελούν τα t – shirts, τα αδιάβροχα anoraks, και τα γυαλιά ηλίου του WAIT, ενός σέρφερ που κατάφερε μεταποιώντας original ναυτικά πουλόβερ να φτάσει ως τις σελίδες του GQ. Ξεχωρίζουν ακόμα οι σούπερ πρακτικές και ποιοτικές ιαπωνικές χειροποίητες τσάντες Baggy Port από αδιάβροχο καμβά και τα πρώτα ξύλινα γυαλιά ηλίου που φτιάχτηκαν ποτέ από τους Waiting For The Sun.

Μεταξύ άλλων στο Round40 στο κατάστημα θα βρείτε υποδήματα VANS και Clark’s, το φοβερό ελληνικό brand Dig Athens με τα φουτουριστικά ρούχα και τις φοβερές και βολικές τσάντες και sac voyage QWSTION.

  

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να πας για shopping, σίγουρα πρέπει να κάνεις μια στάση στο Round40 για να βάλεις πινελιές της street και της εναλλακτικής κουλτούρας στο στυλ σου.

Round40, Μητροπόλεως 40, Αθήνα

Τηλ. 210-3312311

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη