Categories: ΜΟΔΑ

Το PTRSdesign Co. δημιούργησε τη νέα t-shirt εμμονή μας

Ζούμε στην εποχή που τα t-shirt είναι παντός καιρού και για ποικίλες περιστάσεις, που μια μπλούζα είναι άποψη και όχι μόνο άνετη λύση.

Βρισκόμαστε σε μια πόλη όπου μπορούμε να αναγνωρίσουμε την υπογραφή νέων σχεδιαστών αφού οι προτάσεις τους διαδίδονται από γκαρνταρόμπα σε γκαρνταρόμπα διαμορφώνοντας ένα διαφορετικό streetwear, ένα στυλιστικό μικρόκοσμο της Αθήνας που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Φέτος και από ένα νέο ανεξάρτητο ελληνικό brand μόδας, ο Karl Lagerfeld, η Anna Wintour και η Donatella Versace μπλέκονται με θεότητες του Ινδουισμού δημιουργώντας νέες υβριδικές φιγούρες που ενώνουν δύο διαφορετικούς κόσμους με εκατομμύρια πιστούς.

Η PTRSdesign Co. “Holy Fashion” συλλογή είναι «ένα ακατέργαστο μείγμα θρησκείας και εικονικών προσωπικοτήτων της μόδας», όπως την περιγράφει σε μια μόλις πρόταση ο εμπνευστής της. Ο Karl Lagerfeld, η Anna Wintour και η Donatella Versace μπλέκονται με θεότητες του Ινδουισμού δημιουργώντας νέες υβριδικές φιγούρες που ενώνουν δύο διαφορετικούς κόσμους με εκατομμύρια πιστούς.

Ο Πέτρος Πετροζέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σήμερα είναι 28 ετών. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αγγλία και όταν επέστρεψε από τις σπουδές του, δημιούργησε την πρώτη του συλλογή από χειροποίητα σχέδιά του τυπωμένα σε t-shirt, με τίτλο  “Idols of our Generation”.

Με τη χαρακτηριστική ασπρόμαυρη αισθητική και τις minimal μαύρες γραμμές που συνθέτουν τα σχέδιά του, το brand του PTRSdesign Co. γίνεται γνωστό και η πρώτη του συλλογή γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Ο Πέτρος τα επόμενα χρόνια δεν αρκείται μόνο στη δημιουργία σχεδίων για να τυπωθούν σε t-shirt αλλά σχεδιάζει και κατασκευάζει, πάντα στην Ελλάδα με ελληνικά υλικά ως βάση, αξεσουάρ μόδας (όπως παπιγιόν και τεράστιες φλις εσάρπες), μαξιλάρια σαλονιού εμπνευσμένα από ελληνικά βουνά, διακοσμητικά σπιτιού και άλλα limited αντικείμενα.

Με ένα διάλειμμα κάποιων χρόνων μας συστήνεται ξανά με τη νέα του συλλογή από χειροποίητα t-shirts με τίτλο Holy Fashion, στην οποία βλέπουμε τον Karl ως Brahma, την Anna ως Kali, τη Donatella ως Lakshmi.

Όπως εξηγεί ο σχεδιαστής για την έμπνευσή του να συνδυάσει κορυφαία πρόσωπα της διεθνούς μόδας με τις συγκεκριμένες θεότητες, ο Brahma θεωρείται ο θεός της δημιουργίας. Συμβολίζει το μυαλό και τη διάνοια αφού είναι η πηγή της κάθε γνώσης.

Μία από τις πιο ισχυρές θεότητες του Ινδουισμού είναι η Kali, γνωστή και ως η «σκοτεινή μητέρα». Η Kali είναι αδίστακτη με τους εχθρούς της αλλά προστατευτική και εξαιρετικά πιστή στους αφοσιωμένους της.

Η Lakshmi αντιπροσωπεύει την καλή τύχη και την πολυτέλεια καθώς και την πνευματικότητα και την ομορφιά αυτού του γήινου κόσμου. Λατρεύεται ως σύμβολο της ευημερίας και της ευτυχίας της οικογένειας.

Όσο για τον χρωματικό χαρακτήρα της, «το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας και της τελειότητας, συμβολίζει τις επιτυχημένες νέες αρχές, την πληρότητα και την ολοκλήρωση. Το μαύρο είναι δυνατό, τολμηρό και δημιουργεί μια δραματική παρουσία; κομψή, επιβλητική και μυστηριώδης. Ο ισορροπημένος συνδυασμός τους προσφέρει την απόλυτη εναρμόνιση», κατά τον σχεδιαστή μιας νέας σειράς  t-shirt που είμαστε σίγουροι ότι θα διαδοθεί ως καθημερινό fashion statement.

Περισσότερες πληροφορίες για το PTRSdesign Co. θα βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.