Categories: WELLNESS

Πόσο «πράσινη» πιστεύεις ότι είναι η περίοδός σου;

Από τι υλικό είναι φτιαγμένη μια σερβιέτα ή ένα ταμπόν; Γνωρίζουμε τι ουσίες υπάρχουν μέσα στα σαπούνια, τα σαμπουάν, τα αφρόλουτρά μας, κάθε είδος προσωπικής περιποίησης που έρχεται σε επαφή με το σώμα μας και στοιχεία του μπορούν να απορροφηθούν από αυτό.

Τι συμβαίνει, όμως, με τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας συνεχόμενα πέντε ημέρες κάθε μήνα, επί – κατά μέσο όρο – σαράντα χρόνια;

«Πράσινη» περίοδος είναι η νέα, απόλυτα ασφαλής, υγιεινή για τον οργανισμό και βιώσιμη για το περιβάλλον προσέγγιση της έμμηνης ρύσης, που αποτελεί παγκόσμια τάση τα τελευταία χρόνια και ξεκινά από την απλή συνειδητοποίηση ότι τα περισσότερα προϊόντα προσωπικής υγιεινής φτιάχνονται κατά κύριο λόγο από πλαστικό.

Κατά μέσο όρο, μια απλή σερβιέτα περιλαμβάνει το πλαστικό που χρειάζονται για να κατασκευαστούν τέσσερις σακούλες του σούπερ μάρκετ κι έτσι η διαρκής επαφή του γυναικείου οργανισμού με συνθετικές ουσίες προκαλεί μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας, τόσο κατά τη διάρκεια της χρήσης τους, όσο και μακροπρόθεσμα, πράγμα ακόμα πιο επικίνδυνο, αφού τα συμπτώματά τους δεν γίνονται αμέσως αντιληπτά. 

Ερεθισμοί, κνησμός, μυκητιάσεις που δεν υποχωρούν εύκολα (ως και καθόλου), καθώς και μια σειρά από αλλεργίες προκαλούνται άμεσα από την επαφή του οργανισμού με το πλαστικό και τις φθαλικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του.

Επιστημονικές έρευνες τοξικολογίας, όπως η πιο πρόσφατη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Reproductive Toxicology τον περασμένο Μάρτιο αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι αυτές οι ουσίες, που υπάρχουν στο πλαστικό, ώστε να είναι ελαστικό και πιο εύκολο στη χρήση, επηρεάζουν άμεσα το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, διαταραχή των ορμονών, μειωμένη γονιμότητα, αποβολές και διαβήτη τύπου ΙΙ.

Επίσης, διαδικασίες όπως η λεύκανση και ο αρωματισμός των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μιας κοινής σερβιέτας απελευθερώνουν διοξίνες που είναι ύποπτες για καρκινογενέσεις, καθώς και επιπλέον φθαλικές ουσίες. 

Πέραν των προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία μας η χρήση μιας κοινής πλαστικής σερβιέτας, η γενικευμένη χρήση πλαστικού στα είδη προσωπικής υγιεινής συνεπάγεται ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που δεν μπορούν να αποσυντεθούν ή να καταστραφούν με τρόπο που να μην προκαλεί ρύπανση στο περιβάλλον.

Στατιστικά μιλώντας, ένα στα εκατό αντικείμενα που ρυπαίνουν τους ωκεανούς είναι κάποιο προϊόν προσωπικής υγιεινής που έχει καταλήξει στο νερό μετά την απόρριψή του και που το πλαστικό του θα εισέλθει στην τροφική αλυσίδα. 

Η διαχείριση της περιόδου αποτελεί προσωπικό ζήτημα κάθε γυναίκας και η «πράσινη» προσέγγιση είναι η μόνη υγιεινή και ασφαλής λύση για τον οργανισμό που έχει κάθε μήνα ανάγκη από δεκάδες σερβιέτες, σερβιετάκια και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής. Με τη χρήση βιολογικών προϊόντων υγιεινής, μια γυναίκα δεν διατρέχει κανέναν από τους παραπάνω κινδύνους υγείας, ενώ το απορροφητικό, 100% οργανικό βαμβάκι τους εγγυάται ασφάλεια και άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Οι σερβιέτες και τα σερβιετάκια Flower είναι φτιαγμένα από 100% οργανικό, οικολογικό, πιστοποιημένο βαμβάκι, χωρίς καθόλου πλαστικό στο κάλυμμα και το εσωτερικό τους. Με τα βιολογικά προϊόντα Flower, το δέρμα αναπνέει διατηρώντας το φυσιολογικό του pH, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τοξικά υλικά που απορροφώνται από τον οργανισμό. Ο καινοτόμος σχεδιασμός των προϊόντων Flower συνδυάζει την απορροφητικότητα και την άνεση με την απόλυτη προστασία από ερεθισμούς, αλλεργίες, μυκητιάσεις και άλλου είδους μολύνσεις. 

Ενημερωθείτε για το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής που χρησιμοποιείτε, επιλέξτε προϊόντα φτιαγμένα από βιολογικό βαμβάκι και πραγματοποιήστε την πιο ευεργετική αλλαγή συνηθειών για το σώμα σας και το περιβάλλον. 

Οι σερβιέτες και τα σερβιετάκια Flower συνιστώνται από γυναικολόγους και έρχονται στην πόρτα σας με ένα κλικ. Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα ατομικής υγιεινής Flower εδώ:

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή