Categories: DIGITAL STORIES

Πόσο πιθανό είναι ο καθρέφτης του αυτοκινήτου να αλλάξει με κάμερα και βίντεο;

Το 2016, αν όλα πάνε καλά, θα είναι χρονιά-ορόσημο τόσο για την αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και για την Cadillac επίσης. Ο αμερικανικός κολοσσός, ανακοίνωσε πως σε καναδυό χρόνια, όσοι αγοράσουν την CT6, το επερχόμενο κορυφαίο μοντέλο της, θα έχουν την επιλογή να αλλάξουν τον τυπικό εσωτερικό καθρέπτη με ένα ανώτερο μοντέλο! Τι το ιδιαίτερο θα έχει αυτό; Θα συνδέεται με μια ευρυγώνια κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, και θα προβάλλει μέσω αυτής εικόνα στον οδηγό! Μάλιστα, καλά καταλάβατε, θα κοιτάτε τον καθρέφτη να δείτε πόσο πολύ έχει πλησιάσει εκείνο το Peugeot που έρχεται «μαλλιά» στην Παραλιακή, και αντί για την αντανάκλαση των όσων συμβαίνουν πίσω, θα βλέπετε βίντεο με το ίδιο ακριβώς –αλλά σαφώς πιο εμπλουτισμένο και ποιοτικά ανώτερο- περιεχόμενο, εννοείται σε πραγματικό χρόνο.

Με τις κάμερες για το πίσω και το εμπρός μέρος να πωλούνται κανονικά σήμερα αλλά ξεχωριστά, και χωρίς να αποτελούν τμήμα του εξοπλισμού ενός αυτοκινήτου, η απόφαση της Cadillac είναι πράγματι γενναία. Διότι ναι μεν η ύπαρξη του εν λόγω καθρέπτη στα οχήματά της (και συγκεκριμένα το CT6) είναι προαιρετική και ακόμα κι όσοι δεν βολευτούν μαζί του, μπορούν να επιστρέψουν στην «παραδοσιακή» προβολή με το πάτημα ενός κουμπιού. Να που η Τεχνολογία βρίσκει ακόμα έναν τρόπο για να ενισχύσει την καθημερινότητά μας και να «μπλεχτεί» περισσότερο στα πόδια μας. Τα gadgets έχουν ξεφύγει από τη λογική των «χαζοχαρούμενων συσκευών» που συνδέονται στους υπολογιστές και… αυτό. Πλέον η μεγάλη κατηγορία των gadgets & wearables απαρτίζεται από κορυφαία αντικείμενα και προϊόντα που έχουν τη δυνατότητα όντως να αλλάξουν τη ζωή μας, λίγο ή πολύ, καθένα απ’ το δικό του μετερίζι.

Όπως έχουμε πει ξανά μέσα από την Popaganda, η μετάβαση από το παραδοσιακό στο καινοτόμο θα είναι δυσκολη. Δυσκολίες καινούριες θα προκύψουν και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, αν όντως θέλουμε την Τεχνολογία στη ζωή μας, είναι να ψάξουμε να βρούμε λύσεις. Και άμεσα.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος
Tags: Cadillac