Categories: DIGITAL STORIES

Πώς θα πληκτρολογήσετε σύμβολα κάνοντας απλά χρήση του “Alt”;

℃ ℧ ♡ ☨ ✓ και πολλά άλλα σύμβολα που για να εισάγει κανείς καθώς πληκτρολογεί, θα πρέπει να το κάνει μέσα από το ειδικό μενού του Microsoft Word ή του OpenOffice Writer ή όποιου άλλου προγράμματος χρησιμοποιεί κανείς τέλος πάντων. Εκνευριστικό, ε; Κι όμως, υπάρχει τρόπος να πληκτρολογήσετε τα παραπάνω σύμβολα και πολλά πολλά ακόμα, χωρίς να χρειαστεί να αγγίξετε καν το ποντίκι σας. Σε αυτό θα σας βοηθήσει το “Alt”, ναι, αυτό το ξεχασμένο μικρό πλήκτρο που βρίσκεται στα αριστερά του “Spacebar” στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου σας.

Σε κάθε σύμβολο που μπορείτε να εισάγετε πληκτρολογώντας, αντιστοιχεί κι ένας μοναδικός κωδικός. Εσείς λοιπόν, αντί να τρέχετε σε μενού και κόντρα μενού, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το αριστερό “Alt” και κατόπιν, χρησιμοποιώντας το numpad (τα αριθμητικά πλήκτρα στα δεξιά του πληκτρολογίου σου) να εισάγετε τους αριθμούς που θα δεις παρακάτω. Θα πρέπει να φροντίσετε να είναι ενεργοποιημένο το “Num Lock” μόνο και είστε έτοιμοι! Αν λοιπόν θέλετε να εισάγετε το ♁, δεν έχετε παρά να κρατήσετε πατημένο το “Alt” και να γράψετε “9793”. Αφήνοντας το “Alt”, θα δείτε το σύμβολο να εμφανίζεται στην οθόνη σας!

Η λίστα είναι μεγάλη και σίγουρα απαιτείται δυνατό μνημονικό ώστε να θυμάται κανείς έστω τα 15-20 σύμβολα που χρησιμοποιεί περισσότερο, όμως όπως και να ‘χει, δεν παύει να αποτελεί έναν καλό, εναλλακτικό τρόπο εισαγωγής κειμένου. Δοκιμάστε τον!

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος