Categories: DIGITAL STORIES

Πώς θα κρύψετε το περιεχόμενο των ειδοποιήσεων από την οθόνη κλειδώματος του iPhone σας;

Μετά από τόσα χρόνια, οι χρήστες iPhone –και όχι μόνο- έχουν μάθει να ζουν με την οθόνη κλειδώματος της συσκευής τους. Μην το γελάτε καθόλου: με το smartphone να βρίσκεται κλειδωμένο κάπου στο γραφείο, καθετί αφορά τον κάτοχό του, εμφανίζεται με τη μορφή ειδοποίησης σε αυτήν ακριβώς την οθόνη.

Πού είναι το κακό σε αυτό;

Το iPhone κλειδώνει για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: για να μην έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που κρύβει μέσα του διάφοροι… περίεργοι. Ελάτε όμως που by default με την οθόνη κλειδώματος δεν συμβαίνει το ίδιο. Αν κάποιος έχει καρφωμένο το βλέμμα του στη συσκευή σας με το που εμφανιστεί κάποια ειδοποίηση, είναι σε θέση να δει το περιεχόμενό της ή έστω τις πρώτες λέξεις ή και φωτογραφίες της. Το θέλουμε αυτό; Εννοείται πως όχι, γι’ αυτό και θα δούμε πώς μπορούμε να «κλειδώσουμε» το περιεχόμενο των πάσης φύσεως ειδοποιήσεων που ξεπροβάλλουν στην οθόνη κλειδώματος του iPhone μας!

Μηνύματα & emails

Μπορείτε να αποκρύψετε το περιεχόμενο των γραπτών μηνυμάτων και των emails που λαμβάνετε με τον ίδιο τρόπο. Θα πάτε στο Notifications” από τα Settings της συσκευής σας, θα βρείτε την επιλογή Messages” και εκεί, στην ενότητα Messages Options, θα απενεργοποιήσετε το Show Previews”. Ακριβώς η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στο Mail”, πάλι από το “Notifications” και μέσα από την ενότητα Mail Options. Με τον τρόπο αυτό, θα ενημερώνεστε για την άφιξη ενός SMS ή email, απλά θα πρέπει να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας προκειμένου να διαβάσετε το περιεχόμενό του.

Λοιπές εφαρμογές

Εδώ λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η λειτουργία που σας περιγράψαμε στην αποπάνω® παράγραφο, δεν είναι δεδομένο πως υπάρχει για κάθε app που βρίσκεται εγκατεστημένο στη συσκευή σας. Παρ’ όλα αυτά, για να το ελέγξετε, δεν έχετε παρά να πάτε στο Notifications” από το μενού Settings, να βρείτε την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει και να ψάξετε για κάτι που να παραπέμπει σε Show Previews”, Message Previews” κλπ. Απενεργοποιήστε το και είστε έτοιμοι.

Ενδεικτικά, στο Viber θα χρειαστεί να πάτε στα Settings” μέσα από την εφαρμογή και από εκεί στο Notifications” (απενεργοποιείτε το Show message preview”). Στο WhatsApp επίσης μπαίνετε στα Settings” μέσα από το app και απενεργοποιείτε το Show Preview”. Στο Messenger του Facebook, υπάρχει ειδική επιλογή ονόματι Notifications” στο tab Me”, απ’ όπου και απενεργοποιείτε το Show Previews”.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος
Tags: iPhone