Categories: DIGITAL STORIES

Πώς θα δείτε μεγαλύτερες φωτογραφίες στο Instagram;

Το Instagram ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, ακόμα κι εκείνα που εστίαζαν στη Φωτογραφία (βλ. Flickr, Pinterest κ.α.) για έναν πολύ βασικό λόγο: τις τετράγωνες φωτογραφίες του που παρέπεμπαν σε Polaroid. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας και τα φίλτρα του που επέτρεπαν και στον πλέον αστοιχείωτο να βελτιώσει μια φωτογραφία ή εν πάση περιπτώσει να την προσαρμόσει στα γούστα του, μιλάμε για το υπέρτατο photo app. Μόνο που η Τεχνολογία προχωρά και σε έναν τόσο δυναμικό χώρο όπως αυτός του διαδικτύου γενικότερα και των social media ειδικότερα, δεν είναι να μένει κανείς στάσιμος και το Instagram είχε πέσει σε αυτή την παγίδα, τουλάχιστον ως προς ένα βασικό του χαρακτηριστικό: τις διαστάσεις των φωτογραφιών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 640x640 pixels όμως είναι πλέον παρελθόν καθώς έχουν δώσει τη θέση τους στα 1080x1080! Η αλήθεια είναι πως παρέπεμπαν σε εποχές παλαιότερες και σίγουρα δεν ταίριαζαν στο προφίλ μιας κορυφαίας και ταχύτατα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ναι μεν επέτρεπαν ακόμα και σε εκείνους με smartphones χωρίς ιδιαίτερα ποιοτικές κάμερες να ανεβάσουν στα προφίλ τους μικρά… έργα τέχνης, ωστόσο και πάλι, τα 640 pixels εν έτει 2015 κρίνονται λίγα! Το Instagram λοιπόν αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό: να εξακολουθήσει να εμφανίζει τις φωτογραφίες με τον ίδιο τρόπο αλλά στη βάση δεδομένων του, να τις ανεβάζει σε μεγαλύτερο μέγεθος φτάνοντας τα 1080×1080 pixels. Προσοχή: δεν μιλάμε για μεγεθυμένες («στρετσαρισμένες» δηλαδή) φωτογραφίες αλλά για φυσικές διαστάσεις, κάτι που θα αναβαθμίσει την εμπειρία χρήσης της εφαρμογής στα κινητά με μεγάλη οθόνη.

Αν και το Instagram έχει δουλειά ακόμα μπροστά του μέχρι να ολοκληρώσει τη μετάβαση, εσείς μπορείτε από τώρα να δείτε τις φωτογραφίες που θέλετε στα 1080x1080 pixels! Πώς θα το κάνετε αυτό; Θα πρέπει να μεταβείτε στο Instagram.com (ξεχάστε την εφαρμογή, χρειάζεται browser), να πατήσετε Ctrl+U και στο παράθυρο που θα ανοίξει, να αναζητήσετε με Ctrl+F το n.jpg. Τα links που θα δείτε, είναι κι αυτά που ψάχνετε! Αντιγράψτε τα στον browser σας και είστε έτοιμοι: οι φωτογραφίες που αναζητούσατε, τώρα και στα 1080 pixels!

Αγαπημένο Instagram, καλώς όρισες στη Full HD εποχή 🙂  

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος
Tags: instagram