Categories: GAMING

Πώς θα χάσετε βάρος… παίζοντας;!

Με τον όρο gamification” περιγράφουμε την εισαγωγή μηχανισμών και λειτουργιών που παραπέμπουν σε videogame σε δραστηριότητες που δεν σχετίζονται επ’ ουδενί μαζί τους. Πώς οι γονείς μετατρέπουν το κουτάλι με τη σούπα σε… αεροπλανάκι προκειμένου να φάει το πιτσιρίκι; Μιλάμε ακριβώς για το ίδιο κόνσεπτ, αν και τις περισσότερες φορές εφαρμόζεται σε αρκετά πιο πολύπλοκες περιπτώσεις και καταστάσεις, απ’ αυτές που χρειάζονται κάτι… έξτρα για να δουλέψουν. Μία τέτοια είναι και το χάσιμο βάρους με το οποίο παλεύουν καθημερινά εκατομμύρια συνανθρώπων μας. Τι διατροφές, τι δίαιτες, τι γυμναστήρια, τις περισσότερες φορές ο αγώνας αποδεικνύεται σκληρότερος απ’ ότι αρχικά φαινόταν. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε την εφευρετικότητα κάποιων και φυσικά την τεχνολογία προκειμένου να διευκολύνουμε τις ζωές μας και να πετύχουμε ευκολότερα τους στόχους μας, δίνοντας στους εαυτούς μας ένα επιπλέον κίνητρο;

Εδώ και αρκετό καιρό, σε Play Store και App Store κυκλοφορούν εφαρμογές που, στήνοντας μία έξυπνη ιστορία και συχνά έναν ολόκληρο κόσμο, ωθούν τους «παίκτες» να κάνουν το κάτι παραπάνω, μια ακόμα προσπάθεια, να αθληθούν ή έστω να κινηθούν με απώτερο σκοπό να ρίξουν το βάρος τους. Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και δοκιμάσαμε τις καλύτερες απ’ αυτές και σας τις προτείνουμε, έτσι ώστε να κάνουμε τις ζωές σας ευκολότερες. Κι αν το καλοκαίρι έχει σχεδόν τελειώσει, μη σκάτε: μπορείτε να αρχίσετε από τώρα να κάνετε τα πλάνα σας γι’ αυτό του… ’17! Με τα apps που έχουμε διαλέξει άλλωστε, το μόνο βέβαιο είναι πως μετά από λίγο καιρό, η άσκηση θα έχει μπει για τα καλά στις ζωές σας!


Zombies, Run!

Οι απανταχού λάτρεις του Walking Dead, ενωθείτε! Σκεφτείτε ότι στον κόσμο έχει έρθει το περιβόητο Zombie Apocalypse με αποτέλεσμα εσείς και άλλοι πόσοι νοματαίοι να έχετε οχυρωθεί προσπαθώντας να σώσετε τις ζωές σας! Κάθε φορά που αποφασίζετε να τρέξετε ή να περπατήσετε, αναλαμβάνετε αποστολές και είναι σαν να βγαίνετε από το φρούριό σας προς αναζήτηση τροφής και πόρων! Μάλιστα, προκειμένου να ανεβάσετε ρυθμό, σε κάποιες περιπτώσεις το παιχνίδι ρίχνει στο κατόπι σας… ζόμπι! Πέραν αυτών, στη διάθεσή σας βρίσκονται στοιχεία για τον ρυθμό (μέχρι και τα μουσικά κομμάτια με τα οποία είχατε την καλύτερη απόδοση!), τις διαδρομές και τους χρόνους σας, στο πληρέστερο mobile fitness game που φτιάχτηκε ποτέ!

Διάθεση: iOS, Android | Τιμή: Δωρεάν


Pact

Το Pact αντιμετωπίζει το όλο θέμα της άθλησης τελείως διαφορετικά από τις υπόλοιπες προτάσεις του άρθρου. Ουσιαστικά σας ζητά να δεσμευτείτε πως θα φέρετε εις πέρας συγκεκριμένους στόχους που έχουν να κάνουν με την άσκηση, το φαγητό και τη χορτοφαγία/φρουτοφαγία. Τον έπιασες τον στόχο σου κύριος; Πλερώνεσαι. Δεν τον έπιασες; Πλέρωνε. Οι ανταμοιβές που δίνει «παίζουν» μεταξύ $0,30-5 την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο δύσκολα επιτυγχάνεται ο στόχος που έχει τεθεί. Για την επαλήθευση των όσων υποστηρίζει ο παίκτης, το Pact χρησιμοποιεί GPS, φωτογραφίες και άλλες υπηρεσίες, ενώ είναι αρκετά ευέλικτο στη θέσπιση στόχων και τις δραστηριότητες που καλείται να ολοκληρώσει ο παίκτης. Ενδιαφέρον κόνσεπτ, δεν μπορείτε να πείτε, ε;

Διάθεση: iOS, Android | Τιμή: Δωρεάν


7 Minute Superhero Workout

Οι εξωγήινοι έχουν εισβάλλει στη Γη και η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας είστε εσείς, ένας υπερήρωας με τη στολή και τα όλα του! Εμείς θα αφήσουμε τα όλα και θα επικεντρωθούμε στη στολή, την AEGIS One. Εδώ είναι και το «ζουμί» του παιχνιδιού άλλωστε που σας ζητά να εκτελέσετε συγκεκριμένες ασκήσεις προκειμένου να «πιλοτάρετε» σωστά τη στολή σας και να εξολοθρεύσετε τους στόχους σας. Το παιχνίδι είναι σε θέση να ανιχνεύει τις κινήσεις σας μέσω της κάμερας της συσκευής σας ενώ είναι συμβατό με Chromecast και Apple TV έτσι ώστε να προβάλλει τη δράση με πάσα λεπτομέρεια στην τηλεόρασή σας! Σημειώστε πως μιλάμε για κόνσεπτ που ασχολείται με τη συνολική εκγύμναση του σώματός σας και όχι με το τρέξιμο ή κάτι συγκεκριμένο εν πάση περιπτώσει.

Διάθεση: iOS, Android | Τιμή: 2,99€/3,49€


Burn Your Fat With Me

Για τους φαν των anime, το Burn Your Fat With Me «χτυπάει φλέβα»! Το συγκεκριμένο app, που λέτε, πατάει πάνω στο moe”, αυτό που στα ιαπωνικά περιγράφει το συναίσθημα που νιώθει ένας άνδρας βλέποντας μπροστά του μια πανέμορφη γυναίκα –το «λιώσιμο της καρδιάς» του, ένα πράμα. Βέβαια στην περίπτωση του εν λόγω τίτλου, η… γυναίκα είναι απλά στη συσκευή σας αλλά εν πάση περιπτώσει, αν αυτό είναι το «σπρώξιμο» που χρειάζεστε εσείς για να αρχίσετε να αθλείστε, πάσο. Άπαξ δουλεύει, όλα καλά. Το παιχνίδι διαθέτει story mode με περισσότερες από 800 γραμμές διαλόγου (!) με τον απώτερο σκοπό του να είναι ο… εντυπωσιασμός των καλλίγραμμων δεσποινίδων που διαθέτει! Κυκλοφορεί σε διαφορετικές εκδόσεις για άντρες και γυναίκες.

Διάθεση: iOS, Android | Τιμή: 1,99€/2,12€


Runkeeper

Εδώ ξεφεύγουμε από το αμιγές παιχνίδι και πάμε σε κάτι που έχει περισσότερο χαρακτήρα ημερολογίου. Ακόμα κι έτσι όμως, το Runkeeper είναι ιδανική περίπτωση για τους λάτρεις των στατιστικών, τους… αριθμολάγνους. Κρατά στοιχεία από τις διαδρομές σας, συγκρίνει την πορεία και τις επιδόσεις σας, διαχειρίζεται για λογαριασμό σας τη μουσική σας ενώ προκειμένου να σας δώσει κίνητρα να συνεχίσετε μέρα με τη μέρα, σας ζητά να θέσετε οι ίδιοι τους στόχους σας –κι αν δεν είστε και πολύ σίγουροι, σας βοηθά κι εκεί! Επιπρόσθετα, οι ίδιοι οι δημιουργοί του ορίζουν προκλήσεις για όλη την κοινότητα του παιχνιδιού με τις πάντα ενδιαφέρουσες social λειτουργίες να μη λείπουν φυσικά.

Διάθεση: iOS, Android | Τιμή: Δωρεάν


Pokemon GO!

Αχέμ… Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το παιχνίδι που κατάφερε να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους. Στην κυριολεξία! Το Pokemon GO ουδεμία σχέση έχει με τη γυμναστική και την άσκηση. Απαιτεί από τους παίκτες του ωστόσο να… γράψουν χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων προκειμένου να πιάσουν τα 142 διαθέσιμα Pokemon! Το παιχνίδι θα σας κρατήσει συντροφιά για εβδομάδες, αν και αυτό εξαρτάται από το πόσο πολύ με τα μούτρα θα πέσετε. Όπως και να ‘χει, δεν παύει να είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από άλλα apps που πιθανώς να χρησιμοποιείτε και βέβαια μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «λιώσετε» και μάλιστα δικαιολογημένα στο Pokemon GO!

Διάθεση: iOS, Android | Τιμή: Δωρεάν

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος