Categories: DIGITAL STORIES

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το App Store εν μέσω capital control;

Ναι, το καταλαβαίνουμε. Πιθανότατα, αυτή τη στιγμή και με όλα αυτά που συμβαίνουν τριγύρω μας, η χρήση του App Store, του iTunes και των λοιπών υπηρεσιών της Apple να μην είναι αυτό που αποκαλούμε «ζωτικής» σημασίας. Ωστόσο, καθ’ ότι υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν τους λόγους τους να ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους υπηρεσίες, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά σχετικά με το αν υπάρχει λύση ως προς τη χρήση τους εν μέσω capital control.

Κατ’ αρχάς θεωρούμε πως πλέον άπαντες είναι εξοικειωμένοι μ’ αυτό το τελευταίο. Μία από τις ενέργειες του capital control, είναι να κλείσει τα σύνορα ως προς τις πληρωμές και τις μεταφορές χρημάτων. Σε πρώτη φάση άνευ εξαιρέσεων και αν στην πορεία τα πράγματα πάνε καλύτερα και βελτιωθούν, αυξηθεί ο ELA και αρχίσουν ξαναπαίρνουν οι τράπεζες τα πάνω τους, τότε επιτρέποντας σταδιακά τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών –αλλά όχι τις μεταφορές για αποταμιευτικούς σκοπούς, τουλάχιστον άμεσα. Με αυτά κατά νου, οι κάτοχοι iOS συσκευών δεν θα πρέπει να απορείτε πλέον με τα μηνύματα σφάλματος που παίρνετε, κάθε φορά που επιχειρείτε να κατεβάσετε ή έστω να ανανεώσετε κάποια εφαρμογή.

Πάμε να δούμε όμως τι μπορείτε να κάνετε:

Λύση 1: Προπληρωμένη κάρτα

Εμπρός… πίσω! Από τη στιγμή που η πιστωτική/χρεωστική σας δεν είναι σε θέση να σας εξυπηρετήσει, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας με μια προπληρωμένη κάρτα για το App Store και το iTunes. Φορτώστε 15€, 25€ ή 50€ στον λογαριασμό σας και θα είστε σε θέση να τον χρησιμοποιείτε κανονικά, σαν να δούλευε η κάρτα της τράπεζας σας.

Λύση 2: PayPal

Εν αντιθέσει με ελληνικές πιστωτικές και χρεωστικές που «τρώνε άκυρο» κατ’ ευθείαν, οι λογαριασμοί PayPal υποστηρίζονται μια χαρά στο App Store. Βέβαια αν ο δικός σας δεν έχει χρήματα μέσα, τότε πρακτικά σας είναι άχρηστος εκτός κι αν βρείτε… ξένα κεφάλαια (πωλήσεις μέσω eBay, μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό του εξωτερικού κλπ). Τη δουλειά σας πάντως για κινήσεις άνευ χρεώσεων στο App Store θα την κάνετε μια χαρά.

Λύση 3: Ξένη πιστωτική

Αν έχετε φίλο, γνωστό, συγγενή από το εξωτερικό, μπορείτε να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε την πιστωτική σας με τη δικιά του μέχρι να «στρώσει» η κατάσταση. Είναι πιο μπελαλίδικο από τις δύο προαναφερθείσες λύσεις βέβαια αφού περιλαμβάνει πολύ κόψε-ράψε αλλά αν δεν έχετε άλλη εναλλακτική ή μετακομίζετε, είστε ΟΚ.

Λύση 4: Υπομονή

Well… Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε εδώ. Να παρακαλάτε να διορθωθεί κάπως η κατάσταση προκειμένου οι ελληνικές πιστωτικές να αποκτήσουν και πάλι αξία στο εξωτερικό ώστε να της χρησιμοποιήσετε. Μέχρι στιγμής είναι απλά ορθογώνια κομμάτια πλαστικού, οπότε το συγκεκριμένο σενάριο είναι αυτό που αποκαλούμε «ντιπ για ντιπ longshot»…

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος