Categories: DIGITAL STORIES

Πέντε πράγματα που πρέπει να περιμένουμε από τη Google φέτος

Google Glass 2

Η πρώτη έκδοση των Google Glass φτάνει τα δύο χρόνια ζωής και μολονότι αδιαμφισβήτητα πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό και καινοτόμο, είναι ξεκάθαρο ότι σιγά-σιγά η Google καλείται να προσφέρει κάτι ακόμα πιο καινούριο. Η τελευταία αναμένεται να προτιμήσει αυτή τη φορά την Intel (η Texas Instruments, βλέπετε, μας τελείωσε) για το hardware αν και το μεγάλο πρόβλημα είναι το software: εφαρμογές παιδιά, δώστε λόγο στον λαό να αγοράσει το προϊόν σας. Όταν με το καλό το (ξανα)βγάλετε.

Driverless cars

Αν υπάρχει μία εταιρεία που το ψάχνει όσο καμία άλλη με ‘κείνο το κόνσεπτ των driverless cars, των οχημάτων που… πάνε μόνα τους δηλαδή δίχως την ανάγκη ύπαρξης οδηγού, αυτή είναι η Google. Το 2014 μας πήρε τα αφτιά με τις δοκιμές της όμως φέτος θα είναι η χρονιά που θα κριθούν πολλά. Κατ’ αρχάς τα 25 μίλια την ώρα (μέχρι τόσα υποστηρίζει το σύστημα) πρέπει να αυξηθούν ενώ η Google, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οφείλει να σχεδιάσει το δικό της αυτοκίνητο!

Project Ara

Εκείνο το περίφημο modular phone, το συναρμολογούμενο smartphone δηλαδή που οι χρήστες θα ήταν σε θέση να προσαρμόζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους προσθαφαιρώντας υποσυστήματα, το ακούμε από το 2013. Η Google το σκέφτηκε, μάζεψε μια χούφτα εταιρείες και developers και εδώ και μήνες όλο μαζί… δουλεύουν! Η λογική λέει πως σε μερικές βδομάδες θα ‘χουμε νέα. Καλά ή άσχημα…

Android M

Η τελευταία έκδοση του Android, το περίφημο Android 5.0 Lollipop μόλις που έκανε την εμφάνισή του. Ε, και; Αυτό δηλαδή θα ‘πρεπε να μας εμποδίσει να ασχοληθούμε με την αμέσως επόμενη; Όχι βέβαια! Ήδη οι πρώτοι ψίθυροι αναφορικά με το Android M, όπως φημολογείται πως θα λέγεται αυτή, έχουν ήδη ακουστεί και περιλαμβάνουν αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, εφαρμογές σε split-screen, ειδική πλατφόρμα instant messaging και άλλα τέτοια.

Το Anti-Whatsapp

Η Google είδε τον περασμένο Φεβρουάριο το Whatsapp να της γλιστρά μέσα απ’ τα χέρια, καταλήγοντας έναντι $19 δισ. στο Facebook. Μπορεί στις ΗΠΑ η πλατφόρμα να μην είναι τρελά δημοφιλής, ωστόσο οι 600 εκατ. χρήστες του παγκοσμίως είναι ένας καλός λόγος για τη Google να χτυπήσει στα ίσια το πρόγραμμα που κάποτε προσπάθησε να κάνει δικό της. Με δεδομένο ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει με το Google Hangouts, αναμένουμε τον… εκλεκτό.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος
Tags: Google