Categories: ΜΟΔΑ

O Γούντι ξέρει (και) τις νευρώσεις της μόδας

Οι κριτικοί κινηματογράφου σου είπαν γιατί πρέπει να δεις το Blue Jasmine – κάποιοι μπορεί και να σου είπαν και γιατί να μην το δεις, ή να σου κάνουν αναλύσεις περί του πόσο καλύτερες ήταν οι παλιές του ταινίες. Εγώ, όμως, το σκέφτομαι καιρό: ο Γούντι μέσα στη νεύρωσή του νοιάζεται τόσο πολύ για τη γυναίκα, που, σαν άλλος μετρ, χάρισε στο fashion υποσυνείδητό της κομμάτια που δεν θα ξεπεραστούν ποτέ.

1. Το Κοστούμι στο Annie Hall

O Ραλφ Λώρεν, που αγαπούσε πάντα το ανδρόγυνο, έβαλε τα δυνατά του και η Νταϊάν Κήτον έμεινε στην ιστορία της μόδας ως μια Κάθριν Χέμπορν των ’70s -ο θρύλος λέει πως δεν είναι ξεκάθαρα τα όρια του πού τελείωνε το δικό της στυλ και πού αναλάμβανε ο ενδυματολόγος: η Annie ήταν για τη Νταϊάν προσωπική υπόθεση.

2. Η “άλλη Pretty Woman” στο Mighty Aphrodite

Ναι, και εμένα μου θύμισε Τζούλια Ρόμπερτς, και υπήρχε λόγος – και εκείνη και η Μίρα Σορβίνο έπαιζαν τις καλόκαρδες, χωρίς περιστροφές σέξι ελαφρών ηθών γυναίκες των οποίων τα ρούχα (και τις βινίλ μπότες), πείτε το, φορούσαμε άνετα στα ’80s για να πάμε σε ένα hairmetal live. Εγώ τα φοράω ακόμα.

3. Τα λευκά φορέματα του τένις στο Match Point

Η αθωότητα και τα δυσοίωνα προμηνύματα μέσα από όρους του τένις – και μέσα από ρούχα που μοιάζουν με στολές τένις. Κονσεπτικό styling με τη Σκάρλετ Γιόχανσον να ταυτίζεται με ένα χυμώδη, μπερδεμένο άγγελο σε μια χαμένη παρτίδα.

4. Το βαρκελωνέζικο boho στο Vicky Kristina Barcelona

Ατίθασο μαύρο μαλλί και καλοκαιρινές πουκαμίσες για την αδάμαστη ηρωίδα της Πενέλοπε Κρουζ, με το ισπανικό ταμπεραμέντο και το αιώνιο, τρελό, καυτό καλοκαίρι της Μεσογείου στην καρδιά.

5. Το φλογερό κόκκινο στο Blue Jasmine

Τίποτα λιγότερο για την πρωταγωνίστριά του από μια τουαλέτα Carolina Herrera και σακάκια Chanel. Το κόκκινο φόρεμα με τον έναν ώμο και τον φιόγκο, κλασικό Old Hollywood σχέδιο, απλώς εκτόξευσε σε διαστημική τροχιά την ομορφιά μιας γυναίκας  που μπορεί να φορέσει τα πάντα.

Χρύσα Οικονομοπούλου

Share
Published by
Χρύσα Οικονομοπούλου