Categories: DIGITAL STORIES

Πειράζοντας τις «νέες» συντομεύσεις του iOS 10

Αν σύρετε (swipe) το δάχτυλό σας από κάτω προς τα επάνω στην οθόνη μιας iΣυσκευής που έχετε εγκαταστήσει το iOS 10, θα δείτε πως αναδύεται ένα μικρό μενού, στο κάτω μέρος του οποίου υπάρχουν τέσσερις συντομεύσεις: ο φακός, το ξυπνητήρι, η αριθμομηχανή και η κάμερα. Πού είναι το νέο, θα μας πείτε, μιας που η συγκεκριμένη τετράδα υπάρχει εκεί εδώ και αρκετές εκδόσεις του iOS. Ναι μεν υπάρχει, απλά πλέον έχετε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε την κάθε λειτουργία, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σας –tailor-made εξυπηρέτηση αγαπητοί μας!

Πώς θα το κάνετε αυτό; Εκμεταλλευόμενοι το 3D Touch του iOS φυσικά! Πατήστε λοιπόν παρατεταμένα επάνω στον φακό και θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την ένταση του φωτός που θα βγάζει αυτός μέσα από τρεις επιλογές. Αν κάνετε το ίδιο στο δεύτερο εικονίδιο, το ξυπνητήρι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αφύπνισης/ειδοποίησης/υπενθύμισης. Εδώ οι επιλογές σας είναι τέσσερις ξεκινώντας από το 1 λεπτό και φτάνοντας στη 1 ώρα.

Το 3D Touch στην αριθμομηχανή θα σας δώσει την ευκαιρία να αντιγράψετε το τελευταίο αποτέλεσμα που βγάλατε κάνοντας πράξεις σε αυτή (ανοίγοντας το app) ενώ το παρατεταμένο πάτημα επάνω στο εικονίδιο της κάμερας, σας δίνει τις επιλογές λήψης φωτογραφίας, εγγραφής βίντεο, εγγραφής βίντεο σε αργή κίνηση και λήψης selfie!

Πρόκειται αναμφίβολα για μια ενδιαφέρουσα προοπτική την οποία σε πρώτη φάση θα πρέπει να δοκιμάσετε έτσι ώστε να αποφανθείτε αν όντως σας διευκολύνει στην καθημερινότητά σας. Ιδιαίτερα η συντόμευση της κάμερας είναι υπερπλήρης, ενώ και το ξυπνητήρι μοιάζει ό,τι πρέπει για εκείνα τα μεσημέρια που τα μάτια κλείνουν και ακόμα κι ο ορισμός ώρας αφύπνισης μοιάζει δύσκολη δουλειά!

Αν μη τι άλλο, μια δοκιμή θα σας πείσει!

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος
Tags: AppleiOS 10