Categories: ΜΟΔΑ

Μια τσάντα ΤΟΜS ισοδυναμεί με μια καλή πράξη

Κάποιοι από εσάς είστε επιφυλακτικοί στο θέμα “μόδα και ευαισθησία”, για να το θέσω έτσι, και δεν θα πω ότι δεν το καταλαβαίνω, και την καχυποψία αντιλαμβάνομαι και το, αρκετές φορές, υποκριτικό και ασυμβίβαστο του θέματος. Ο Blake Mycoskie, όμως, τουλάχιστον κάνει προσπάθειες. Μετά από πολλές αλλαγές καριέρας (τον έχω ψάξει στο παρελθόν, με την επιμονή stalking σε πρώην. Καλά, όχι τόσο) ίδρυσε την TOMS, πρώην Shoes for a Better Tomorrow, αφού ταξίδεψε την Αργεντινή χωριό-χωριό, μαζί με εθελοντές που προσέφεραν παπούτσια στα παιδιά. “Μμμμ παπούτσια” θα πείτε. Ξανασκεφτείτε το όμως.
Έκτοτε, η one for one κεντρική ιδέα του εγχειρήματος (για κάθε ζευγάρι που αγοράζεις προσφέρεις άλλο ένα) επεκτάθηκε και σε γυαλιά (για κάθε ζευγάρι που αγοράζεις προσφέρεις άλλο ένα, ή μια επέμβαση), και δώρισε το 50 και στη συνέχεια το 100% των κερδών του βιβλίου του Start Something that Matters σε νεαρούς ανθρώπους που έχουν ιδέες που δεν μπορούν να υλοποιήσουν (δες το ως χορηγία. Ή υποτροφία). Το 2014 ιδρύθηκε η TOMS Roasting Co., που φτιάχνει καφέ με direct trading σε χώρες όπως Ρουάντα, Μαλάουι, Περού, Γουατεμάλα.
Ο Blake τουλάχιστον προσπαθεί.

Φέτος, η TOMS φτιάχνει τσάντες σε συνεργασία με τον οργανισμό Every Mother Counts, της Christy Turlington – η αγορά κάθε τσάντας ενισχύει τον στόχο του EMC, που είναι η εξασφάλιση ασφαλών τοκετών για μητέρες ανά τον κόσμο (Αμερική, Ινδία, Τανζανία, Ουγκάντα, Μαλάουι και Αϊτή, αν θέλεις λεπτομέρειες). Οι τσάντες, τα πορτοφόλια και τα νεσεσέρ είναι μπόλικα, αλλά εγώ διάλεξα εδώ αυτά που μου άρεσαν περισσότερο, κάτι σαν Toms for Fashionism ας πούμε (χοχο) και σας τα δείχνω ευθύς αμέσως. Το scrolldown, ακόμα και που το περιόρισα, είναι μεγαλούτσικο, αλλά θα βρεις τσάντες με περίτεχνα σχέδια που φτιάχνονται στο χέρι από τεχνίτες που κάνουν αυτή τη δουλειά από πάντα, θήκες για λάπτοπ και tablet, σακίδια και χειραποσκευές, ψάθινα καλοκαιρινά σχέδια για τα δεκάωρα στην παραλία, γενικά τα πάντα.

 Για αρχή, μερικά backpacks, και για αυτούς που αγαπούν το χρώμα και για ερμμμ εμένα:

Συνεχίζω με πολύ χαριτωμένα κρεμαστά τσαντάκια με έθνικ λεπτομερειούλες, cutout δέρμα, patchwork δέρμα, πλεξιματάκια πάρα μα πάρα πολύ βολικά για τα φεστιβάλ του καλοκαιριού (τα αγαπημένα μου μαζί με τα backpacks) …

… αυτά εδώ που μοιάζουν με clutches είναι στην πραγματικότητα θήκες για tablet.

50s – 60s τσαντούλες αλά Κορίτσια Στον Ήλιο

Κοίτα περιποιημένη λεπτομερειούλα

Φασούλα για τους λάτρεις των χρωμάτων σε ΜΕΓΑΛΕΣ επιφάνειες (δηλαδή εσάς, τους υπόλοιπους)

πολλά ακόμα άρθρα της Χρύσας Οικονομοπούλου στο www.fashionism.gr

Χρύσα Οικονομοπούλου

Share
Published by
Χρύσα Οικονομοπούλου
Tags: TOMS