Categories: WELLNESS

Μερικά λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε τσάι

Τώρα που ο καιρός κρύωσε και οι πρώτες κούπες με τσάι έκαναν την εμφάνισή τους σε μίνι φιλικές μαζώξεις στα σπίτια, ήρθε και ο καιρός να μιλήσουμε για το πως να πίνουμε το ρόφημα αυτό σωστά, τίμια και ορθόδοξα και να μην αναρωτιόμαστε γιατί μερικές φορές δεν έχει ωραία γεύση.

Παρακάτω θα σας αναλύσω πέντε συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε τσάι.

1. Βάζεις βραστό νερό. Αυτό είναι ένα 100% no no. Το να βάζεις βραστό νερό στο τσάι σου είναι σαν να υπογράφεις την καταστροφή της γεύσης του. Δεν υπάρχει κανένα λόγος το τσάι σου να είναι βραστό. Κάθε τύπος τσαγιού απαιτεί και διαφορετική θερμοκρασία, αλλά σίγουρα καμία από αυτές δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε το νερό να βράζει.

2. Αφήνεις το καπάκι στη τσαγιέρα. Λάθος. Βγάλε το καπάκι από την τσαγιέρα ή από το ποτήρι σου όσο θα παρασκευάζεις το τσάι. Έτσι θα επιτρέψεις να εισχωρήσει περισσότερο οξυγόνο μέσω των φύλλων του τσαγιού και η γεύση του θα είναι καταπληκτική. Επίσης, βγάζοντας το καπάκι όταν παρασκευάζεις το τσάι αποτρέπεις την επιπλέον θερμότητα, που όπως έχουμε πει δεν τη θέλουμε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com
Lady Papaya

Share
Published by
Lady Papaya