Categories: WELLNESS

Είναι καλύτερο να πίνεις το σπανάκι, παρά να το τρως

Έπεσα πάνω σε αυτή την είδηση και η αλήθεια είναι πως σκέφτηκα ότι αυτό το νέο είναι θαυμάσιο για κάποιον άνθρωπο σαν κι εμένα, που του αρέσει να πίνει πράσινους χυμούς και σμούθι. Όμως ας τα πάρουμε τα πράγματα ένα – ένα. Καταρχήν, το να τρώμε σπανάκι κάνει καλό διότι πρόκειται για ένα λαχανικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα μας, κυρίως στα αιμοφόρα αγγεία. Επίσης, περιέχει φανταστικά θρεπτικά συστατικά και μεταλλικά στοιχεία, ανάμεσα τους και σίδηρο. Για την ακρίβεια, το αντιοξειδωτικό, που ονομάζεται λουτεϊνη, είναι υπεύθυνο γι αυτές τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχουν γραφτεί πολλά γι αυτήν.

Ωστόσο, όπως έχουμε μάθει, το πώς μία τροφή καταναλώνεται είναι και αυτό που καθορίζει την απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών του. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με το σπανάκι. Σύμφωνα λοιπόν με μία φρεσκότατη έρευνα από το Linköping University στη Σουηδία, το να καταναλώνουμε σπανάκι σε μορφή ενός σμούθι ή χυμού, συνδυασμένο με λίγα λιπαρά (για παράδειγμα, αν είσαι χορτοφάγος μπορείς να βάλεις ρόφημα ή γιαούρτι σόγιας ή ρόφημα κάνναβης), είναι για την ακρίβεια ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να απορροφήσουμε την λουτεϊνη από αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com
Lady Papaya

Share
Published by
Lady Papaya